Baba Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Cześć,Za niedługo robię przesiadkę z Varaderki 125 na Duke'a 390.Opinie w prasie i serwisach ok, ale osobiście nie znam nikogo, kto ma takiego sprzęta.W zasadzie jestem już zdecydowana, dealer dorzuca parę gratów gratis i fabrycznie obniżą mi zawias, ale...Jak każdą babę ogarniają mnie wątpliwości, więc będę wdzięczna za wrzutkę kilku opinii.No i nie wiem czy mój różowy kask i łapki nie pogryzą się z pomarańczką ;-)Albo ktoś ze znajomych, po prostu ktoś kto przejechał parę km, wie czy warto?I za opinię użytkowników trochę mniejszych i większych książąt też będę wdzięczna. Edytowane 7 Września 2014 przez Baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik213 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Polecam!!! Mialem okazje jeździć na takim w sumie przejechałem ok. 250km i uważam ze jest to bardzo odpowiedni motocykl dla początkujących. Lecz wydech np. Akrapovic jest NIEZBĘDNY do tego modelu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebekprg Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Witam, jestem nowy jak na razie w dziedzinie motocykli ale od dość długiego czasu zarażony tym, dotychczas jeździłem głównie samochodem i skuterem. Ale jak jest trochę gotówki postanowiłem wraz z dobrą pogodą przesiąść się na jakiś moto i zrobić a2.W planach jak na razie mam zakup KTM Duke 390 jako pierwszy motocykl i jakiś oczywiście ubiór do tego. I tutaj tez moje pytanie czy ten KTM będzie dobry na pierwszy motocykl i czy opłaca się kupić nowy czy raczej szukać jakieś używki tańszej o 2-3tys od nówki. Tak ze wszystkim tzn moto+ubiór chciałbym się zamknąć w 20tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebekprg Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Witam, jestem nowy jak na razie w dziedzinie motocykli ale od dość długiego czasu zarażony tym, dotychczas jeździłem głównie samochodem i skuterem. Ale jak jest trochę gotówki postanowiłem wraz z dobrą pogodą przesiąść się na jakiś moto i zrobić a2.W planach jak na razie mam zakup KTM Duke 390 jako pierwszy motocykl i jakiś oczywiście ubiór do tego. I tutaj tez moje pytanie czy ten KTM będzie dobry na pierwszy motocykl i czy opłaca się kupić nowy czy raczej szukać jakieś używki tańszej o 2-3tys od nówki. Tak ze wszystkim tzn moto+ubiór chciałbym się zamknąć w 20tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Mały Duke to godne uwagi moto .Na motocyklowych targach we Wrocławiu był wystawiony i dosiadała go moja kobieta . Własnie jest w trakcie robienia A i jednym z faworytów dla niej to Duke 390 . Nowy można znaleźć już za 17 tys używki około 14-15 tys zł wiec chyba lepiej dołożyć i kupić nowy i na ubranka starczy w tym budżecie 20 tys zł .Innym motocyklem który rozważam to BMW GS 650 . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebekprg Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 a z ciuszków co polecacie na start? Podobają mi się rzeczy z KTM i Alpinestars, tylko 1 rzecz mnie przeraża, pogoda w polsce, bo miałbym jezdzić tym po warszawie, i własnie niewiem czy nie oszczędzać na A5 czy jednak na dojazd do pracy i zabawe kupić KTM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baba Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Witam, Do końca przyszłego tygodnia będę miała Księciunia u siebie. Nówka sztuka, ludzie, jak ja się boję......Nigdy nie miałam żadnego nowego pojazdu, a tu proszę.....Baby na starość też są zmienne, ale ja to chyba pobiłam rekord w namyślaniu się.No może nie było to takie ot, sobie namyślanie bo w międzyczasie mnie nie "nie było" jakby...... ale to już inna historia.W każdym razie po zakupie zdam relację a wcześniej moje cudo (albo gówniany przecier pomarańczowy ;) ) zobaczycie w chwalę się.Wstawię też 2 swoje dotychczasowe maleństwa, z których jedno zostanie u mnie dłuuuuugo. Lubimy się po prostu.Zwalam stąd, potupię nóżkami ze zniecierpliwienia gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Jak już będzie to poprosimy fotki :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi336 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Czesc Rozwazam zakup KTM RC 390 lub kawy 300. I chcialem sie zapytac jak wyglada pozycja siedzenia na KTM-ie ? Bo ponoc w kawie wysokie osoby maja problem, a no ja mam 186 cm wzrostu, 85 kg i fitnesowa sylwetke bo pracuje i cwicze na silowni, glownie cross fit, takze nie jestem koksem ^ Prosilbym o opinie na temat pozucji oraz jak i samego moto, jak sie sprawuje itd. Oczywiscie ma to byc moje pierwsze moto, tzn. mam skuter ale wiadomo to nie to. A nie jestem glupi zeby na dzien dobry wsiadac na rasowego sporta 600 czy 1000. Edytowane 8 Września 2015 przez yogi336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Masz skuter, w podpisie MT-03 a szukasz RC390 lub Ninja300...Tutaj masz stronkę, gdzie możesz się wirtualnie przymierzyć do wybranego moto podając swój wzrost: http://cycle-ergo.comPoza tym jak nie usiądziesz i się nie przymierzysz, to nikt Ci nie powie jak się będziesz na tym czuł. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baba Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jak już będzie to poprosimy fotki :) Pozdr.F. Fotki wrzucę w wolnej chwili, ale moto cudo. Lekki, poręczny, wszędzie się wciska. Prowadzi się go lżej niż rower, ale żaden rower nie rozciąga tak przyjemnie rąk w łokciach po odkręceniu :biggrin: Dla mnie trafiony w 10, jest idealnie taki, jaki miał być, moja nowa miłość :wub:Ale kawa w odstawkę oczywiście nie pójdzie, bo po bezdrożach też trzeba czymś się przemieszczać. Będą więc 2 i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalskkii Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Mam pytanie czy trzeba docierać tego duke jak tam masz w instrukcji napisane? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Baba i jak współczynnik zadowolenia ? Utrzymuje się nadal na wysokim poziomie z Duka 390 czy już może po zmianie jest na 690 :) Podpytuje bo rozważam 390 jako drugie moto w przyszłości, jako trochę lżejszy, poręczniejszy sprzęt do miasta i po piwo do wiejskiego sklepu.Jak z trwałością i niezawodnością tego modelu ? Edytowane 12 Lipca 2016 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Helołll Babo ;) jesteś czy Cię nie ma ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi