bols2 Opublikowano 3 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2004 nic mnietak nie wkórwia jak pseudo motocyklisci bez prawa jazdy i papierów Papiery mam to jest 80 i chce ja zarejestrowac na motorower.Dobrze ze nie jestes policjantem (ale jak bys był to i tak za dlugo bys nie był :D ) NA pewno nie jestem pseudokierowcą kazdy kiedys zaczynał i róznie ludzie zaczynają :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 A ostatnio jak jechalem to barany specjalnie mi i "tgb acros tec " ustapili i jechali za nami i miezyli nas a my jak cioty znowu na skutach tylko 45km/h. Nawet jakby jechali za tobą, a ty byś jechał na motorowerze 70 w obszarze zabudowanym to niemogą ci nic zrobić!!!!!!! Nie mają jak ci udowodnić że jechałeś szybciej niż jest ograniczenie, poniewarz w samochodzie (są wyjątki) nie mają użądzei które po zatrzymaniu pojazdu pokazywało by twoją prędkość. Przecież jakby ci zatrzymali powiedzieli że mierzyli prędkość swoim licznikiem w samochodzie to musieli by ci udowodnić, a nie mieli by jak bo licznik w samochodzi po zatrzymaniu pokazuje 0 :banghead: Mam znajomka (około 30lat) co już jeździ ponad 8 lat motorkiem bez prawka :banghead: jak go niebiescy zatrzymują to mówi że zapomniał prawka, a oni sprawdzają w komputerku, a tam jest napisane że masz prawko tylko niejest napisane na jaką katygorie :banghead: (on maprawko B) i za karzdym razem wlepiają mu 50zł mandatu :D za zapomnienie prawka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monster Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 Ja miałem trochę problemów z policją, ale na szczęście nic mi nie wzięli. Pierwsza przygoda z glniarzami była gdy szalalem moim ogarem bez kasku, bez papierów po rodzinnej wsi, rozpędziłem sie na podrzędnej mającej wylot u głównej i powerslidem dojechałem do jej końca, a tam mignął mi niebieski polonez, zatrzymali się, jeden wyszedł i nie kazał mi uciekać, posłuchałem go, jego kontrola polegała na pytaniu czy posiadam papiery i karte, nie zdąrzyłem powiedziec, a policjant uznał że mam w domu (baran nie zauwarzył nawet braku tablicy) po krótkiej rozmowie kazali mi pchac do dom (miszkałem ok 100 dalej). Kolejną przygodą było jak na pożyczonej Jawie TS 350, jeździłem w okolicach komendy, tylko usłyszałem syrene, a ręka sama dodała gazu,a oni za mną, ja w pole, a oni się trzymają, tylko las mnie uratował. pozdrawiam i nie życze wam takich zdarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 Rozwiązanie jest proste: Mieć zarejstrowane moto i mieć uprawnienia do kierowania, wtedy żadni niebiescy są nie straszni!!:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 Nawet jakby jechali za tobą, a ty byś jechał na motorowerze 70 w obszarze zabudowanym to niemogą ci nic zrobić!!!!!!! Nie mają jak ci udowodnić że jechałeś szybciej niż jest ograniczenie, poniewarz w samochodzie (są wyjątki) nie mają użądzei które po zatrzymaniu pojazdu pokazywało by twoją prędkość. Przecież jakby ci zatrzymali powiedzieli że mierzyli prędkość swoim licznikiem w samochodzie to musieli by ci udowodnić, a nie mieli by jak bo licznik w samochodzi po zatrzymaniu pokazuje 0 Wiele smochodów policyjnych ma video radary i wtedy zapraszają do samochodu i pokazuja Ci nagranie jak przekaczasz prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 Wiele smochodów policyjnych ma video radary i wtedy zapraszają do samochodu i pokazuja Ci nagranie jak przekaczasz prędkość. Właśnie oto chodzi że jest ich naprawde nie wiele.... policja ma ich mało bo są bardzo drogie..... spotyka je się najczęściej w dużych miastach i na drogach szybkiego ruchu..... a na wsiach nie ma czego się obawiać... a napewno nie tego że wielscy policjańci będą mieli w swoich poldkach video radary :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalym Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 czasami lepiej nieryzykowac bo niewiesz czy maja video radar czy nie (czasami mozna sie skapnac czy maja czy nie bo raczej w jakims poldkuco go rdza zrzera to nie beda miec:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2004 No w poldku raczej nie będzie ale na passaty i na nieoznakowane trzeba uważać :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalym Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 dokladnie:) ale niewiadomo i moze byc i w poldku juz sie z takim patentem spotkalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 dokladnie:) ale niewiadomo i moze byc i w poldku juz sie z takim patentem spotkalem Podejżewam że nie za szybko policja będzie miła tyle kasy żeby w każdym polonezie zamątować video radar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wros Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 ja tam cały czas popieram zasadę ze policja powinna być od łapiania przestępców a nie od spisywania nas za to czy jedziemy 50km/h na jakims simsonku a nie jak jest określone w przepisach 45km/h... :) ... tak to jest mordercy ,gwałciciele, i debile chodza po ulicach wolni a się przyp.....lają o jakieś pierdoły ... tak to jest bo im się nie chce łapac prawdziwych przestępców tylko najprosciej kogoś kogo łatwo zwinąć... tak to jest...pozdro dla obrońców prawa WrOsONe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 ja tam cały czas popieram zasadę ze policja powinna być od łapiania przestępców a nie od spisywania nas za to czy jedziemy 50km/h na jakims simsonku a nie jak jest określone w przepisach 45km/h... :) ... tak to jest mordercy ' date='gwałciciele, i debile chodza po ulicach wolni a się przyp.....lają o jakieś pierdoły ... tak to jest bo im się nie chce łapac prawdziwych przestępców tylko najprosciej kogoś kogo łatwo zwinąć... tak to jest...pozdro dla obrońców prawa WrOsONe :)[/quote'] Chybanie nie liczysz że każdy policjant będzie latał za bandytami, chandlażami narkotyków itp???? Jedni sie zajmują łapaniem gangsterów a inni łapaniem stwarzającego zagrożenie małolata na moto niezarejstrowanym i niesprawnym technicznie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2004 ja tam cały czas popieram zasadę ze policja powinna być od łapiania przestępców a nie od spisywania nas za to czy jedziemy 50km/h na jakims simsonku a nie jak jest określone w przepisach 45km/h... ... tak to jest mordercy ,gwałciciele, i debile chodza po ulicach wolni a się przyp.....lają o jakieś pierdoły ... tak to jest bo im się nie chce łapac prawdziwych przestępców tylko najprosciej kogoś kogo łatwo zwinąć... tak to jest... Od jednych spraw jest drogówka a od drugich sa kryminnalni ale z drogowych mandatów są największe wpływy pieniązków i do tego łatwiej jest złapać motorowerzyste niż narażać życie prubując zapuszkowac mafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 ej, czy ja dobrze rozumiem? Ze mozna dostac mandat za jazde na motorowerze szybciej niz 45km/h? Nawet jak jest ograniczenie do, powiedzmy, 70? Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 12 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2004 Chyba nie można, ale policjant może skierować moto na badania techniczne i wtedy się wyda czy jest motorowerem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi