Skocz do zawartości

Moje zttkniecie z Policją

bols2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nic mnietak nie wkórwia jak pseudo motocyklisci bez prawa jazdy i papierów

Papiery mam to jest 80 i chce ja zarejestrowac na motorower.Dobrze ze nie jestes policjantem (ale jak bys był to i tak za dlugo bys nie był :D )

NA pewno nie jestem pseudokierowcą kazdy kiedys zaczynał i róznie ludzie zaczynają :!:

• 4 tygodnie później...

A ostatnio jak jechalem to barany specjalnie mi i "tgb acros tec " ustapili i jechali za nami i miezyli nas a my jak cioty znowu na skutach tylko 45km/h.

Nawet jakby jechali za tobą, a ty byś jechał na motorowerze 70 w obszarze zabudowanym to niemogą ci nic zrobić!!!!!!! Nie mają jak ci udowodnić że jechałeś szybciej niż jest ograniczenie, poniewarz w samochodzie (są wyjątki) nie mają użądzei które po zatrzymaniu pojazdu pokazywało by twoją prędkość. Przecież jakby ci zatrzymali powiedzieli że mierzyli prędkość swoim licznikiem w samochodzie to musieli by ci udowodnić, a nie mieli by jak bo licznik w samochodzi po zatrzymaniu pokazuje 0 :banghead:

Mam znajomka (około 30lat) co już jeździ ponad 8 lat motorkiem bez prawka :banghead: jak go niebiescy zatrzymują to mówi że zapomniał prawka, a oni sprawdzają w komputerku, a tam jest napisane że masz prawko tylko niejest napisane na jaką katygorie :banghead: (on maprawko B) i za karzdym razem wlepiają mu 50zł mandatu :D za zapomnienie prawka :D

Ja miałem trochę problemów z policją, ale na szczęście nic mi nie wzięli. Pierwsza przygoda z glniarzami była gdy szalalem moim ogarem bez kasku, bez papierów po rodzinnej wsi, rozpędziłem sie na podrzędnej mającej wylot u głównej i powerslidem dojechałem do jej końca, a tam mignął mi niebieski polonez, zatrzymali się, jeden wyszedł i nie kazał mi uciekać, posłuchałem go, jego kontrola polegała na pytaniu czy posiadam papiery i karte, nie zdąrzyłem powiedziec, a policjant uznał że mam w domu (baran nie zauwarzył nawet braku tablicy) po krótkiej rozmowie kazali mi pchac do dom (miszkałem ok 100 dalej). Kolejną przygodą było jak na pożyczonej Jawie TS 350, jeździłem w okolicach komendy, tylko usłyszałem syrene, a ręka sama dodała gazu,a oni za mną, ja w pole, a oni się trzymają, tylko las mnie uratował. pozdrawiam i nie życze wam takich zdarzeń

Nawet jakby jechali za tobą, a ty byś jechał na motorowerze 70 w obszarze zabudowanym to niemogą ci nic zrobić!!!!!!! Nie mają jak ci udowodnić że jechałeś szybciej niż jest ograniczenie, poniewarz w samochodzie (są wyjątki) nie mają użądzei które po zatrzymaniu pojazdu pokazywało by twoją prędkość. Przecież jakby ci zatrzymali powiedzieli że mierzyli prędkość swoim licznikiem w samochodzie to musieli by ci udowodnić, a nie mieli by jak bo licznik w samochodzi po zatrzymaniu pokazuje 0

Wiele smochodów policyjnych ma video radary i wtedy zapraszają do samochodu i pokazuja Ci nagranie jak przekaczasz prędkość.

Wiele smochodów policyjnych ma video radary i wtedy zapraszają do samochodu i pokazuja Ci nagranie jak przekaczasz prędkość.

Właśnie oto chodzi że jest ich naprawde nie wiele.... policja ma ich mało bo są bardzo drogie..... spotyka je się najczęściej w dużych miastach i na drogach szybkiego ruchu..... a na wsiach nie ma czego się obawiać... a napewno nie tego że wielscy policjańci będą mieli w swoich poldkach video radary :mrgreen:

ja tam cały czas popieram zasadę ze policja powinna być od łapiania przestępców a nie od spisywania nas za to czy jedziemy 50km/h na jakims simsonku a nie jak jest określone w przepisach 45km/h... :) ... tak to jest mordercy ,gwałciciele, i debile chodza po ulicach wolni a się przyp.....lają o jakieś pierdoły ... tak to jest bo im się nie chce łapac prawdziwych przestępców tylko najprosciej kogoś kogo łatwo zwinąć... tak to jest...

pozdro dla obrońców prawa WrOsONe :)

ja tam cały czas popieram zasadę ze policja powinna być od łapiania przestępców a nie od spisywania nas za to czy jedziemy 50km/h na jakims simsonku a nie jak jest określone w przepisach 45km/h... :) ... tak to jest mordercy ' date='gwałciciele, i debile chodza po ulicach wolni a się przyp.....lają o jakieś pierdoły ... tak to jest bo im się nie chce łapac prawdziwych przestępców tylko najprosciej kogoś kogo łatwo zwinąć... tak to jest...

pozdro dla obrońców prawa WrOsONe :)[/quote']

Chybanie nie liczysz że każdy policjant będzie latał za bandytami, chandlażami narkotyków itp???? Jedni sie zajmują łapaniem gangsterów a inni łapaniem stwarzającego zagrożenie małolata na moto niezarejstrowanym i niesprawnym technicznie......

ja tam cały czas popieram zasadę ze policja powinna być od łapiania przestępców a nie od spisywania nas za to czy jedziemy 50km/h na jakims simsonku a nie jak jest określone w przepisach 45km/h... ... tak to jest mordercy ,gwałciciele, i debile chodza po ulicach wolni a się przyp.....lają o jakieś pierdoły ... tak to jest bo im się nie chce łapac prawdziwych przestępców tylko najprosciej kogoś kogo łatwo zwinąć... tak to jest...

Od jednych spraw jest drogówka a od drugich sa kryminnalni ale z drogowych mandatów są największe wpływy pieniązków i do tego łatwiej jest złapać motorowerzyste niż narażać życie prubując zapuszkowac mafie.