wylko Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam wszystkich Witam wszystkich posiadaczyi od początku z problememprzeszukałem forum i kilka tematów jest podobnych jednak nie udało się znaleźć rozwiązania mam Honde Magne VF750C rocznik 1996r silnik nie pali mi na jeden cylinder aktualnie na przedni lewy (1) co już było robione: - świece nóweczki, iskra jest (choć czasami potrafi znikać) były zamieniane miejscami itd - gaźniki czyściusieńkie - rozrząd ustawiony - paliwo dochodzi do cylindrów - ciśnienie ok - wymieniałem wiązkę na inną - to samo - moduł sprawdzałem na innej magnie - działa idealnie objawy dziwne bo czasem nie odpala przedni garnek, czasem tylny proszę o jakieś sugestie bo już brak pomysłów a jeździć się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jeżeli jeszcze masz z tym problem to sprawdź połączenia elektryczne, bo wygląda na to, że brakuje prądu na cewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jeżeli jeszcze masz z tym problem to sprawdź połączenia elektryczne, bo wygląda na to, że brakuje prądu na cewki. jeżeli nie znasz konstrukcji tego motocykla to nie udzielaj się w tym temacie bo zaniżasz poziom tego działu swoimi poradami.Zanim cokolwiek napiszesz sprawdź w necie jak odbywa się sterowanie zapłonem na poszczególne cylindry. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 jeżeli nie znasz konstrukcji tego motocykla to nie udzielaj się w tym temacie bo zaniżasz poziom tego działu swoimi poradami.Zanim cokolwiek napiszesz sprawdź w necie jak odbywa się sterowanie zapłonem na poszczególne cylindry.wylko, prosi o sugestie, wiem, że tam są cewki dwubiegunowe, ale skoro na jednej świecy czasem zanika iskra, to wygląda na to, że cewka ma wewnętrzne przebicie, ale przed wymianą polecam sprawdzić połączenia elektryczne i zasilanie cewek wg. schematu.schemat honda.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi