enduromaster Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) te czujniki padają bez żadnych oznak, więc jak trup to trupnie chce martwić albo podobne oznaki ze skokami temperatury daje UPGw kymco z tym walczyłem, na zimnym szło ciśnienie w układ, dopiero po nagrzaniu się uszczelniał Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzianiu Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) te czujniki padają bez żadnych oznak, więc jak trup to trupnie chce martwić albo podobne oznaki ze skokami temperatury daje UPGw kymco z tym walczyłem, na zimnym szło ciśnienie w układ, dopiero po nagrzaniu się uszczelniałale gdyby była uszczelka pod głowicą to chyba byłyby jakieś inne objawy prawda? Poza tym jeżeli termostat działa prawidłowo i temperatura rzeczywiście dochodziłaby tak wysoko jak to pokazuje wskaźnik to wcześniej włączałby się wentylator prawda? tym bardziej że temperaturowy włącznik wentylatora jest nowy i rzeczywiście później załącza wentylator więc działa poprawnie. Przed chwilą zagrzałem jeszcze motocykl i nie ma żadnych objawów uszkodzonej uszczelki, to znaczy silnik pracuje równo, wąż jest cały czas miękki, brak powietrza i oleju w płynie, brak płynu w oleju. Czy to można powiedzieć wyklucza uszczelkę? Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez dzianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Według mnie jest to przycinający się termostat. Można to sprawdzić w sposób następujący: należy wymontować termostat i nagrzać silnik do temperatury pracy.Jeżeli temperetura pozostanie w normalnym zakresie termostat do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Motocykl może mieć nawet -30 stopni jak zewrzesz kabel do masy wskazanie ma być max, wykluczy to niesprawność obwodu (zegar i wiązkę) reszta to tylko czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzianiu Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 dzisiaj wymieniłem termostat na nowy i niestety problem dalej występuję:( zastanawiam się teraz nad wymianą czujnika temperatury... Czy ja dobrze rozumuje, że jeżeli termostat działa poprawnie, włącznik temperaturowy wentylatora również (oba elementy wymieniłem na nowe) to jeżeli temperatura rzeczywiście szła by tak wysoko do góry to wentylator musiałby się załączać wcześniej i jedynym logicznym wytłumaczeniem tego jest fakt, że wskaźnik źle pokazuje temperaturę? czy są jakieś inne opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 podepnij termoparę to będziesz widział co się dzieje Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi