DawidP Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam, chciałbym się pochwalić swoim małym cacuszkiem. ;) Jak wiadomo najlepiej zacząć od początku, więc kupiłem ramę bez silnika, ale z resztą osprzętu w lutym. Jako, że jestem studentem i wtedy jeszcze pracującym zbierałem na "wykończenie" mego sprzęta. Jakoś na przełomie kwietnia i maja znalazłem silnik, ale z zatartą panewką za 300 PLN i bez namysłu go kupiłem (co okazało się super inwestycją). Zbierałem kasę dalej i pod koniec czerwca kupiłem już sprawny silnik. Od razu poszedł na stół i wyregulowałem luzy zaworowe. Zauważyłem też brak trzech czujników: czujnik biegów, temperatury cieczy oraz czujnika położenia wałka rozrządu. Do tego przydał się stary silnik z którego powędrowała także uszczelka pod pokrywę zaworów i dekielek na rozrusznik (były w lepszym stanie niż w sprawnym silniku). Przyszedł czas zająć się wiązką elektryczną, którą jakiś lekko mówiąc niemądry człowiek w Belgii przeciął w najgrubszym miejscu. Zbrakło czarnej taśmy izolacyjnej. ;) Czas na zainstalowanie piecyka do ramy i pierwsze przekręcenie kluczyka. Objawił się oryginalny przebieg ramy. :D Motocykl stał około 3 lat bez silnika. Po założeniu przepustnic z wtryskami ZONK, nie ma zapłonu po nocce wpadłem z kolegą na genialny pomysł żeby postukać w czujnik przechyłu i ... JEST motocykl odpalił. Po zagrzaniu i odpowietrzeniu układu chłodzenia, założyliśmy owiewki i resztę błyskotek. ;) Po zmianie opon czekał na blachę, którą dzisiaj odebrałem z WK. :D Mała ciekawostka: opona przednia (DOT z 2001 roku) była jeszcze fabryczna, a tylna jak nówka (DOT 2003). Oczywiście jak wspomniałem wcześniej zostały one wymienione. ;) Pozdrawiam i szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Gratki .A tak z ciekawości - czy coś zarobiłeś na tym całym kotle z piecem i z papierami ? Czy w plecy albo na zero ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie licząc samych części eksploatacyjnych typu oleje, filtry itp. to koszt motocykla wyniosl okolo 8 tys. Z papierami mialem troche zabawy (odsylam do tematu w dziale przepisy). Jednak nie zaluje, ze sam poskladalem wszystko bo znam praktycznie kazdy zakamarek tego motocykla.Pozdrawiam P.S. Zdjęcia plenerowe będą niebawem. ;) Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez DawidP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Gratuluję. Mam nadzieję, ze polutowałeś przewody z wiązki. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Oczywiscie, ze tak. Nienawidze kolchozniczej roboty. Wszystko zrobione zgodnie ze sztuka. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franco4212 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Szacun, że poskładałeś gixa. W moim też ostatnio podobną zabawę miałem, ale sam tego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Gratulacje. Widać, że warto było! :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Gratulacje. Widać, że warto było! :D Jak najbardziej, było warto. ;) Tym bardziej, że ma się uczucie większego przywiązania do maszyny, w którą się ponownie tchnęło życie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Wrzucam obiecane zdjęcia z plenerku. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Niestety nie wiem co się dzieje z imageshack'iem, ale widzę, że jest możliwość pobrania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi