stanio50 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam strasznie słabą iskre (sprawdzane na 6 świecach) 1.Co moze być przyczyną moduł czy cewki pod startorem?2.Z cewek w przy kopnieciu wychodzi 9-12V prądu zmiennego. 3.Bardzo by mi sie przydala serwisowka do kx-a z 1990-1992 rok. Chyba ze ktos zna wartosci rezystacji cewek to poproszę. Sprawdzalem rowniez na innych cewkach WN iskra bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Pytasz o serwisówkę do 125 z 1990-1992 ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zacznij od sprawdzenia masy na cewkach i połączeń elektrycznych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 sprawdz rezystence. może stator ma za mała rezystencje i wraz z magnetem nie produkuje potrzebnej ilosci prądu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zacznij od sprawdzenia masy na cewkach i połączeń elektrycznych, od takich rzeczy się zaczyna wiec mam już to dawno za sobą. Cewki maja rezystancje duża 321Ohm i mała 17Ohm Mierzone mostkiem RLC. I kolejno przy mocnym kopnięciu duża cewka wytwarza do 12V w AC i cała do 4V tez w AC obie naraz około 15V MAX. impulsator rezystancja 448ohm... coś duzo powinien miec max 220... W dalszym Ciągu potrzebuje serwisówki do kx-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi