Rometowiec Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam , przedstawiam mój ukochany projekt , a mianowicie Romet Rat & Rost . Wszystko zaczęło się od zakupu tego :Systematycznie dokupowałem części żeby pojazd nawijał bezawaryjnie kilometry , nie chciałem tracić pieniędzy na lakierowanie dlatego też miał zostać w stanie takim :Jednak że potem przypadkowo zakochałem się w pojazdach typu Rat & Rost i zapadła decyzja żeby tak to wyglądało . Jakoś na początku kwietnia pojazd został rozmontowany i ręcznie zdzierałem lakier papierem ściernym - nie życzę tego największemu wrogowi . Potem wszystko przez pół tora miesiąca leżało na dworze i od czasu do czasu było polewane solanką . Rama była pomalowana sprejem na czarny połysk a potem potraktowana lakierem bezbarwnym jak i cała rdza , czego żałuje . Poskładany wstępnie pojazd wyglądał tak :Niestety przed malowaniem nie wypłukałem dobrze tego przez co wychodziły krople wody i wszystko się wybielało -,- To skłoniło mnie do kolejnej rozbiórki . Rdza została poraz kolejny z grubsza zeszlifowana i znowu dojrzewa . Plany są takie aby ramę wypiaskować i wylakierować na czarny połysk . Do tego pojazd ma wiele ciekawych detali których nie chce mi się opisywać . Obecnie ukończyłem tylko przedni błotnik :Chlapacz jest pomalowany sprejem z połyskiem i na to lakier bez barwny , można się w nim dosłownie przejrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardes Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ciekawe, ciągnij temat dalej i fotki podrzucaj ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkohlm Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Mam identiko pojazd w częsciach. jak Ci czegoś brakuje pisz a się dogadamy. Części do silniczka również, kanciak i okrągły ;) Edytowane 12 Lipca 2014 przez malkohlm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi