agrupa Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Witam. Mam dziwny problem ze swoją etz 251, chodzi o to że: pyrkocze sobie moto na wolnych ok.1500 obr/minwłączam światła i widzę że obroty są coraz wolniejsze, i w penym momencie nagle sprzęt gaśnie (a obroty nie są skrajeni niskie) regulator mam elektroniczny, masę sprawdziłem, większość kabelków obejżałem czy nie ma zwarcia. ładowanie jest dobre pokazuje w granicach 14v Jeżeli ktoś wie gdzie mógłbym szukać przyczyny, będe wdzięczny. Nadmieniam że stało się to dość nagle, nie wiem czy to sprawa elektryki czy gaźnikowa???Dzięki. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Proponuje sprawdzić ustawienia zapłonu i składu mieszanki! Przy rozregulowanym zapłonie ciężko z niskimi obrotami... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrupa Opublikowano 31 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Ja w sowjej mam elektroniczny zapłon. nie wiem czy coś się tam reguluje. ogólnie moto jak jedzie to nie ma żadnych problemów.dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Reguluje sie! Na stojanie alternatora przymocowany jest za pomoca jednej śruby M4 na płaski śrubokręt nadajnik- zaraz pod tym kółkiem z magnesem! Przestawia się go w ten sam sposób co platynki! Zapłon powinien być między 2,5 a 3.0mm przed GMP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marakuz Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Podładuj najpierw akumulator albo wymień na nowy. Ja u siebie mam podobny problem i to nic nie daje na małych obrotach że ładowanie dobre jak akumulator napięcia nie trzyma. Podładowałem akumulator i można było włączyć wszystkie światła już na niskich obrotach i nie gaśnie.... ;) . Ale aku i tak mam pewnie do wymiany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrupa Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 heja. O tego nie brałem pod uwagę. Dzięki za radę. pokombinuje i dam znak czy sobie poradziłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi