MadaraPL Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Posiadam Rieju Rs2 Matrixa, wymieniłem cylinder na taki jak ten:http://allegro.pl/cylinder-am6-aprilia-rs-rx-yamaha-dt-tzr-tuning-70-i4361609721.htmlNa starym gaźniku, jeździ dobrze ale tylko do 3 biegu. Po wrzuceniu 4 nawet na prostej drodze stoją mu obroty, jedynie z górki pójdzie ale przeważnie jestem zmuszony jechać 60-65/h na 3 biegu. Wcześniej przed wymianą było dobrze, więc prawdopodobnie gaźnik 17 nie domaga. Kupiłem więc gaźnikhttp://allegro.pl/show_item.php?item=4257075916I tutaj zaczyna się problem, po próbach podłączenia gaźnika na różnych dyszach, nie ma nawet próby jego odpalenia.Powiem szczerze ,że przy gaźnikach jestem zielony, dostałem informację ,że ten powinien być dobry to go kupiłem. Trochę zacząłem coś czytać, ale postanowiłem napisać ten temat w celu uzyskania jakiejś podpowiedzi/rady co z tym zrobić, czego to może być wina ? Możliwe ,że jest to spowodowane tym ,że ten gaźnik nie ma wejścia na podciśnienie a stary ,który mam je posiada ? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez MadaraPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) zapewne masz kranik podciśnieniowy dlatego nie banglamusisz zrobił wejście na podciśnienie w nowym gaźniku albo kupić króciec ten cylinder z aukcji to jakaś lipa musi być, normalnej firmy kosztuje 4x tyle dlatego jest problem z mocą, na 17 powinien już w miarę jeździć, przynajmniej się rozpędzać dochodzi jeszcze wydech, jak jest zblokowany pod 50cc to nie będzie jechać w 2t jak się bawisz w tjuning to 3 elementy są mocno zależne od siebie : cylinder/wydech/gaźnik+zestaw dyszinaczej zabawa w regulacje nie ma sensu bo nie będzie to działać jak powinno Edytowane 29 Czerwca 2014 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadaraPL Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Mógłbyś dać link do króćca, który będzie do niego pasował ?Mam zakupiony zestaw dysz do tego gaźnika.Ewentualnie co sądzicie o tym ?http://forum.mieloch.pl/poradnik-jak-zrobic-podcisnienie-w-kroccu-t346356.html Edytowane 29 Czerwca 2014 przez MadaraPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 tak jak wyżej musisz mieć wyjście na podciśnienie :) inaczej kranik nie podaje paliwa do gaźnika jak coś mam na sprzedanie nowy króciec atheny z podciśnieniem za symboliczną kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadaraPL Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Wstawisz jego fotkę ? Do Minarelli AM6 ? Ile konkretnie hajsiwa? Edytowane 1 Lipca 2014 przez MadaraPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi