onael Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Kupiłem ostatnio po bardzo okazyjnej cenie Dniepra K750 (dokładnie MT-9 z 1971r) do remontu. Zastanawiam się jednak, czy nie dać mu jakiegoś nowszego silnika - z małego auta albo innego motocykla. Sporo mu brakuje do oryginału, więc nie będzie mi szkoda "zmarnować" weterana. Motor jest oczywiście z koszem. Ktoś doradzi jaki motor włożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ural z altkiem i odśrodkowym przyśpieszaczem zapłonu bedzie jak znalazł . Masz górniaka z większą mocą i brakiem problemów z ładowaniem no i nie piertolisz się z dodatkową wajchą wyprzedzenia zapłonu. Nie pchaj tam pieca z samochodu , no chyba że robisz jakiegoś "madmax-a" np, na ZAZ ale to grubsza robota (a widziałem kiedyś , robi wrażenie ) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Ja tam nie wierze w ruskie silniki, jak już pakował bym coś z gamy BMW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi