Kost3k Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Siema, chce kupić varadero 125, byłem dzisiaj u gośca i wszystko ładnie pięknie, tylko niepokoi mnie jeden szczegół, a mianowicie licznik, jest jakby słabo widoczny, chodzi mi o przebieg i resztę tego wyświetlacza, są jakby wyblaknięte, może ktoś coś o tym wie, bo nie wiem czy to po prostu coś z licznikiem czy on coś przy tym majstrował z przebiegiem, zapewniał mnie że czasami działa tak jak trzeba, wszystko jest widoczne :-), a czasem właśnie dzieje się coś takiego :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek19 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jeżeli dobrze rozumiem to chodzi ci o kontrast. Przyczyn może być wiele. Zaniki wskazań lcd są dosyć częstymi usterkami (choć nie wyklucza tego że mógł ktoś tam majstrować). Są firmy zajmujące się naprawą takich usterek. Dam ci jedną radę nigdy nie patrz ile licznik pokazuje, bo nigdy nie będziesz miał pewności czy nie kombinowany, a już na pewno w naszym pięknym kraju.Oceniaj stan techniczny i wizualny, a nie ile ma zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost3k Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Nie, no moto jest w super stanie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 No to jak w super stanie, to weź ją. W mojej Suzi były walnięte zegary a przebieg oryginalny to lekko ponad 7k mil - jak na 10-letni motor to mało i byłem niemal pewien, że to kolejna, typowa, wyżyłowana 125. Mimo wszystko pojechałem, zobaczyłem, kupiłem. Dałem ją jeszcze znajomemu mechanikowi do oględzin - stwierdził, że mimo wieku maszyna praktycznie dopiero co dotarta :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek19 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 To jak stan jest super, moto ci się podoba to myśl nad zakupem. Przebieg to nie wszystko są ludzie którzy dbają i chuchają. Wtedy takie moto będzie lepsze od tego co gość kupi i jeździ nie patrząc na to czy coś skrzypi czy stuka chociaż będzie miał 2 razy mnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dokładnie. Dodam jeszcze, że moja w ciągu ostatnich dwóch lat zrobiła bodaj 1500 mil. Ja w ciągu 4 dni od zakupu zrobiłem lekko ponad 500. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Żeby LCD był widoczny musi go coś podświetlać i tutaj jest problem raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi