blazkowicz Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Obecnie jeżdzę na Hondzie Dominatorze 650 44km z 96r, ale jest zbyt traktorem jak na miasto (pali masakrycznie, mało kulturalny i ma swoje lata).Szukam czegoś trochę mocniejszego (taką dynamiczną 650 ~70km?), ekonomiczna, zwrotna, nie za ciężka etc - głownie do manewrowania po mieście (ale z możliwością okazyjnej jazdy turystycznej, żeby poradził sobię z niewielkimi terenowymi przeszkodami szutrami, bezdrozami itp), coś w stylu "kulturalnego enduro". Najbardziej zastanawiałem się nad Suzuki DL 650 V-Strom z 02r - bardzo mi sie podoba wizualnie, ponoć bardzo ekonomiczny, ale zastanawiam się jak spisuje się w praktyce, czy nada się to do manewrowania między samochodami ?Alternatywnie myślę o BMW F650 GS (może Dakar?) z 02-04r, ale niestety ma tylko 48km i nieco gorzej wypada wizulnie (trochę taki kobiecy), ale wydaje się być zwrotnym motorem w sam raz do miasta (no i na bezdroża tymbardziej) i ponadto ekonomiczny. Ktoś mógłby napisać cos więcej na ich temat, poradzić coś, lub zaproponować jakąś jeszcze maszynę ?Zastanawiałem się też ew nad czymś o sylwetce nieco bardziej szosowej/supermoto ?Dodam że mam 184cm i lubie jak motor jest "dopasowny" do wzrostu. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Co do DL-a, to wyznacza on klasę samą w sobie. Myślę, że spełni Twoje oczekiwania w 100%.Natomiast alternatywą również może być Kawasaki Versys 650. Jedyny minus to fakt, iż jest to moto raczej szosowe (choć na polnej drodze wszystkim da sie pojechać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazkowicz Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 DL jest dla mnie idealny, tylko obawiam się z praktycznego punktu widzenia - czy jest wystarczająco zwrotny "smukły" do manewrowania w korkach ? Bo z tego co wiem to duża/masywna maszyna (zapewne większa od Dominatora), a staram się patrzeć też z praktycznego punktu widzenia.A ew. sens kupowania supermoto typu Honda FMX / Yamaha XTX do miasta/sporadycznej turystyki ?Bo takim FMX wydaje się sama przyjemność jeździć w korkach, jak rowerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Fmx jest za ciężki i za słaby. Myślę, ze xt 660 x albo r będzie idealnym rozwiązaniem. Tapatalked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi