pitervfr Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Witam, ktm z dużym obiegiem oleju w ramie, sprawa wygląda tak że pocił się spod śruby, którą wlewa się olej do ramy, śrube odkręciłem (wyleciało troche oleju), podkładkę wymieniłem i wkręciłem spowrotem, teraz się zastanawiam czy układ nie zapowietrzył się? Muszę teraz odpowietrzać układ? i jak to zrobić skoro przez ten wlew wylewa się olej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Najlepiej zlej resztę oleju z silnika bo nie wiadomo ile go tam jest skoro wylewa Ci się przez wlew -zrób wymianę oleju i filtra.Zalej ramę tyle co każe bagnet a resztę (z wymaganej ilości przez producenta) bezpośrednio do silnika. Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitervfr Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Dzięki. Dodatkowo pytanie, podczas gaszenia silnika słychać metaliczne stuknięcie, co to może być, czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 po co zlewac olej z ramy , masz pomiar na bagnecie w silniku , jak za duzo to wtedy zlej nadmiar - ma sie wylewac po odkreceniu sruby, tu jest inna budowa niz w XR czy XT z sucha miska. metaliczne stukniecie to albo autodekompresator , albo sprzegielko jednokierunkowe rozrusznika - w kazdym razie tak ma byc. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi