JanuszK30 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam.Proszę o pomoc.Po zgaszeniu motocykla słychać wydmuch z rury wydechowej.Odma sprawna.Ponadto po odkręceniu korka wlewu oleju (oczywiście na zgaszonym silniku) też uchodzi powietrze, i to sporo.Za duże ciśnienie?Efekt jest taki ,że po przejechaniu kilku kilometrów gaśnie bo dławi go ciśnienie.Nawet nie można go potem odpalić.Dopiero po zejsciu cisnienia można odpalić bez problemu.Doda też że nie mam oryginalnego airboxa.Wszystkie rurki wiszą lużno.Poprzedni właścicial nie miał problemów.Dzięki za pomoc. nie jest sprawna jezeli jest tak jak piszesz Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Na fiszkach nie wszystko widać a nie chce mi się grzebac w serwisówce . Odma wraz z osprzętem ma za zadanie utrzymać niewielkie podcisnieie w karterach nie wyciagając zbyt duzo mgły olejowej . Cos napisaliście o tym że "blaszki" mają otwierać się do środka więc jesli jednoczesnie wyznacza to kierunek przepływu to powinny byc założone na odwrót aby umozliwic ujscie cisnienia . Na oczy tego nie widziałem więc poprawcie jeśli trzeba. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 te blaszki nie sa blaszkami odpowietrzania komory silnika ich zadanie nie ma zwiazku z tematem watku Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 .Dodam że robi się to raz z jednego a czsamio z drugiego wydechu.to zależy pewnie od tego, na którym cylindrze są otwarte zawory wydechowe Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 to akurat pewnie wszyscy zrozumieli :biggrin: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi