Wallygatorr Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) 2005 Fatboy, czujnik położenia wału PN #32707-01B2008 Heritage Softail Classic, czujnik położenia wału PN#32707-01C Czyli jakaś tam drobna różnica była... Nie miałem czasu spojrzeć, ale generalnie problemem TC96 jest nadmiar ciepła, HD wprowadziło modyfikację polegającą na wyłączaniu tylnego cylindra, ale temperatura spalin z przedniego miała wypalać resztkę paliwa z tylnego w wydechu. Może tutaj jest jakiś problem, że na wolnych przedni cylinder nie ma siły i dlatego silnik gaśnie. A co z ECU, wydechem i filtrem powietrza? Masz oryginały czy jakieś zmiany? Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez wallygatorr Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD124 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 ECU nie ruszanefiltr wieczny Drag SpecialitesWydechy V&H short shots (wkładałem do nich sondy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Znalazłem za wielką wodą jeszcze takie rozwiązanie: Zdejmij filtr powietrza i psiknij trochę spraju do czyszczenia przepustnic (lub sea foam - nie wiem dokładnie co to jest), do małego otworu w górnej części wewnątrz korpusu. To jest IAC (Idle Air Control) czyli zawór powietrza biegu jałowego. Czasami się blokuje od temperatury i dlatego takie problemy. Ludzie piszą, że muszą to czyścić co 1-2 lata, podobno jest też w czynnościach serwisowych co 5000 mil. Link do źródłaLink drugiLink trzeciLink czwarty IAC , czyli sprawca całego zamieszania. Jest też opcja na wywalenie IAC i wstawienie ręcznego regulatora niskich obrotów : Link Ale nie wiem, czy to zdrowe dla TC - oni piszą, że przy 600 RPM jest zdrowe.... Z tego, co wiem to TC nie lubi tak wolnych obrotów. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez wallygatorr Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD124 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 wallygatorr jestem w trakcie prób :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD124 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) WALLYGATOR masz u mnie drina jak się spotkamy - Dziękuje pomogło.. miałeś rację to była przyczyna przygasania :Dteraz jest pięknie :D Edytowane 4 Maja 2014 przez HD124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 No to super... Do zobaczyska na trasie. Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi