bratomek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Część wszystkim, mam problem w kick starterem. Polega na tym że kopka nie ciągnie całą długość, od połowy albo niżej, ponadto przy mocniejszym kopnięciu w ogóle nie zazębi. Nie wiem w czym tkwi problem, czy w sprężynie dociskowej, tych tryb na łączeniu zębatki z "języczkiem... Dodaje zdjęcie żeby było lepiej wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Miałem taką samą sytuacje wyczyściłem nasmarowałem i śmiga dalej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratomek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 No, mam mieszane uczucia czy to może pomóc, co tam czyścić i smarować jak to "pływa w oleju". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 na moje oko są dwie możliwości1. za słaba sprężyna -ta na wałku - nie daje rady docisnać zębatek by się zazębiły2. co masz w deklu ? łożysko czy zimering? może łożysko się przesuneło i po założeniu ta sprżeyna nie dociska tej zębatki z żebami skośnymi moja rad , złóż wszytsko do kupu a oczy same Ci pokażą gdzie jest błąd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratomek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Dałem podkładki pod sprężynę i dalej przeskakuje, a może być problem w tym że tryba są już zużyte? Mam też spory luz pomiędzy wałkiem a zębatką, może to też się do tego przyczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi