Bone97 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Witam .Mam malutki problem z układem hamulcowym ( tarcza) . Tyli hamulec zanikł , kupiłem klocki wymieniłem stare ( jeden bok było na nim z 2 mm ścierniwa , na drugim 0 ścierniwa a nawet -1 ponieważ blacha weszła w nw jak się nazywa bębenek ? tulejka ? i lekko powiedzmy , ze ten bębenek się starł trochę minimalnie ) dolałem płynu odpowietrzyłem układ hamulcowy , ale problem nadal jest hamulca w ogóle nie ma jest bardzo miękki więc proszę o pomoc Edytowane 31 Marca 2014 przez Bone97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanio50 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nadal zapowietrzony układ. Odkręć odpowietrznik o około 2.5- 3 obroty. Odkręć zbiorniczek przy manetce dolej płynu do pełna i poczekaj aż grawitacyjnie zleci do zacisku, kontroluj stan w zbiorniczku i co się dzieje przy zacisku, zakręć odpowietrznik pod pompuj trochę odpowietrz, pompuj odpowietrz (procedura odpowietrzania) na koniec dolej/ odciągnij nadmiar płynu zakręć zbiorniczek. Odpowietrz porządnie, jak nie pomoże to zestaw naprawczy do pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) odpowierzony dobrze bo zacisk chodzi -przeciez wytarl klocki- przynajmniej jeden do zerana moj gust zacisk w jarzmie nie chodzi poprawnierozbierz zacisk -ale plynu nie ruszaj - wyczyśc te elementy po których ślizga sie zacisk i klockibedzie gitstanio50 on pisze o tylnym hamulcu a Ty mu kazesz odkrecac zbiorniczek przy manetce :)zbiorniczek od tylnego jest koło tłumika z tylu albo po przeciwnej stronie - nie znam tego motocykla Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez GrzegorzMarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 jak ma pompe zapowietrzoną to grawitacja nie pomożetrzeba odpowietrzyć przewód przy pompie i dopiero dalej Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 ale problem nadal jest hamulca w ogóle nie ma jest bardzo miękki więc proszę o pomoc tego zdania nie docztałemwięc jednak zapowietrzony układ , grawitacja nie odpowietrzy ale troszke przyśpieszy :)odpowietrzanie hamulców w tak małym układzie jest pracochłonne ale idzie to zrobić pod domem :)musisz byc cierpliwyi dalej sądzę że i tak zacisk jest brudny bo klocki sie zużywaja nie równomiernie ( moga się zużywać nie równomiernie ale bez przesady -ten od tłoczka będzie zawsze troszkę więcej zużyty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi