DżEjKoB Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Witam!Niedawno zrobiłem remont w mojej Dt i wsadziłem tłok Wossnera. Po remoncie na niskich obrotach słychać stukanie. Rozebrałem silnik i zauważyłem, że tłok Wossnera ma większe luzy na boki od oryginalnego. Teraz pytanie jak mam to zrobić, aby tłok nie ruszał się na boki bo to od tego jest chyba te stukanie. Luz łożyska na sworzniu na boki wynosi 3mm. Edytowane 23 Marca 2014 przez DżEjKoB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Na boki luz czyli? LUz na boki na swozniu jest dopuszczalny, jesli tłok jest dobrze dobrany do cylindra to nie powinien miec zadnych luzow na boki (oprocz montazowych oczywiscie) Kto ci dobieral tłok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DżEjKoB Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Do szlifu dałem do motor-tech i tam dobierali tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK Motocykle Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Tłok musi bardzo CIASNO chodzić w cylindrze. Z tego co piszesz wychodzi na to że Ci źle dobrali tłok. Cytuj Największy w Zielonej Górze Sklep motocyklowy - DK Motocykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost3k Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A może to luz na zaworach wydechowych. W mojej rm też było takie coś po remoncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DżEjKoB Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie z zaworem jest wszystko dobrze. Mam luzy na korbowodzie u góry i wymieniam na wossnera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi