Mr.Hyde Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam Zabrałem się za regulację łańcucha jak podano w instrukcji: Po dokonanej regulacji i dokręceniu śruby osi tylnej zamiast śrubę od regulacji luzu hamulca nożnego zacząłem kręcić śrubą zaznaczoną na tym zdjęciu Jest naprzeciwko śruby do regulacji łańcucha, a nad śrubą od regulacji luzu hamulca nożnego. Pytanie czy coś tym przestawiłem?? Mało miejsca mam w garażu i tak z rozpędu myślałem że z tamtej strony jest tylko jedna śruba do regulacji... Jeszcze pytanie w którym miejscu sprawdza się luz łańcucha, na dole czy na górze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damork Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Luz sprawdza się na dole.Co do drugiej śruby - pamiętaj, że koła w motocyklu powinny być ustawione w linii prostej, to jest druga śruba regulacyjna i podczas ustawiania napięcia łańcucha powinna być przekręcona identycznie jak pierwsza (ta przy zębatce), czyli o taka samą ilość obrotów, aby koło nie uległo skręceniu, a cofnęło się idealnie równo. Sprawdź znaczniki, czy za bardzo nie naknociłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi