Skocz do zawarto艣ci

Szyba Simson Duo

c64club
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupi艂em sobie ten wynalazek, nawet w miar臋 na chodzie, ale brakuje mi jednej informacji. Czy szyba w tym poje藕dzie jest hartowana, klejona na folie itp czy te偶 "w razie W" roz艂upie si臋 na zestaw sztylet贸w?

W moich warunkach informacj臋 t臋 mog臋 zdoby膰 jedynie w spos贸b, w jaki Schroddinger mo偶e oceni膰 stan kota :) Ale wtedy b臋dzie ju偶 nieprzydatna.

Wola艂bym zachowac oryginaln膮 szyb臋 (p艂aska, klimatyczna i pasuj膮ca), ale je艣li nie jest bezpieczna, wymieni艂bym j膮 na maluchow膮 albo inn膮 podobnej szeroko艣ci.

Ma kto艣 wiedz臋 na ten temat? Ewentualnie czy kto艣 ze znajomo艣ci膮 niemieckiego m贸g艂by o to wypyta膰 forowicz贸w http://www.simson-moped-forum.de/ lub innego?

Edytowane przez c64club

www.grzegorski.net - witrualny k膮cik mojego warsztatu

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Kupi艂em sobie ten wynalazek, nawet w miar臋 na chodzie, ale brakuje mi jednej informacji. Czy szyba w tym poje藕dzie jest hartowana, klejona na folie itp czy te偶 "w razie W" roz艂upie si臋 na zestaw sztylet贸w?

W moich warunkach informacj臋 t臋 mog臋 zdoby膰 jedynie w spos贸b, w jaki Schroddinger mo偶e oceni膰 stan kota :) Ale wtedy b臋dzie ju偶 nieprzydatna.

Wola艂bym zachowac oryginaln膮 szyb臋 (p艂aska, klimatyczna i pasuj膮ca), ale je艣li nie jest bezpieczna, wymieni艂bym j膮 na maluchow膮 albo inn膮 podobnej szeroko艣ci.

Ma kto艣 wiedz臋 na ten temat? Ewentualnie czy kto艣 ze znajomo艣ci膮 niemieckiego m贸g艂by o to wypyta膰 forowicz贸w http://www.simson-moped-forum.de/ lub innego?

Plexa b臋dzie ta艅sza i bezpieczniejsza

Nie sztuk膮 jest si臋 rozp臋dzi膰.
Sztuk膮 jest wyhamowa膰!

Odno艣nik do komentarza

Plexi ma t臋 wad臋, 偶e wi臋kszo艣膰 rodzaj贸w 艂upie si臋 jak zwyk艂e szk艂o okienne. Poza tym wycieraczka czy cho膰by szmatka za艂atwi膮 j膮 w tydzie艅. Z Plexi trzeba jak z jajkiem, 偶eby nie zarysowa膰/zmatowi膰/zmieni膰 jej powierzchni. A taka nie nadaje si臋 na przedni膮. W moto mam poliw臋glanow膮, ale na tyle nisk膮, 偶e mog臋 patrze膰 nad. Ryski prawie niewidoczne, ale tylko w jasny dzie艅. Wieczorem 艣wiat艂a pojazd贸w z przeciwka rozpraszaj膮 si臋 na niej, skutecznie zmniejszaj膮c widoczno艣膰.

Niby szyba w czajniku te偶 jest z PC albo plexi, ale j膮 si臋 traktuje miekk膮 szmatk膮 i "w og贸le", a i tak po jakim艣 czasie trzeba wymieni膰. Ale to koszt kilku dych.

Najch臋tniej zostawi艂bym oryginaln膮, je艣li klejona, ale tego si臋 nie dowiem nie uszkadzaj膮c i nie maj膮c dost臋pu do kogo艣, kto wie lub widzia艂 zbit膮. A oznacze艅 na niej nie ma, wtedy i w tamtych warunkach prawnych, dziwol膮ga dla inwalid贸w nikt si臋 nie "czepia艂".

Cienka, mi臋kka plexi (np. ostatnio mia艂em do czynienia z Bayerem) bardziej si臋 zgina ni偶 p臋ka, ale powierzchnia jest r贸wnei delikatna.

duo_rozbity.jpg

Dzi臋ki komu艣 mi艂emu za podpowied藕. Zamieszczami i tutaj. Wida膰 po wyt艂uczonych resztkach, 偶e szyba jest tzw. bezpieczna

Edytowane przez c64club

www.grzegorski.net - witrualny k膮cik mojego warsztatu

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...