c64club Opublikowano 6 Marca 2014 Udost臋pnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Kupi艂em sobie ten wynalazek, nawet w miar臋 na chodzie, ale brakuje mi jednej informacji. Czy szyba w tym poje藕dzie jest hartowana, klejona na folie itp czy te偶 "w razie W" roz艂upie si臋 na zestaw sztylet贸w?W moich warunkach informacj臋 t臋 mog臋 zdoby膰 jedynie w spos贸b, w jaki Schroddinger mo偶e oceni膰 stan kota :) Ale wtedy b臋dzie ju偶 nieprzydatna.聽Wola艂bym zachowac oryginaln膮 szyb臋 (p艂aska, klimatyczna i pasuj膮ca), ale je艣li nie jest bezpieczna, wymieni艂bym j膮 na maluchow膮 albo inn膮 podobnej szeroko艣ci.聽Ma kto艣 wiedz臋 na ten temat? Ewentualnie czy kto艣 ze znajomo艣ci膮 niemieckiego m贸g艂by o to wypyta膰 forowicz贸w http://www.simson-moped-forum.de/ lub innego?聽 Edytowane 6 Marca 2014 przez c64club Cytuj www.grzegorski.net - witrualny k膮cik mojego warsztatu Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Marca 2014 Udost臋pnij Opublikowano 6 Marca 2014 Kupi艂em sobie ten wynalazek, nawet w miar臋 na chodzie, ale brakuje mi jednej informacji. Czy szyba w tym poje藕dzie jest hartowana, klejona na folie itp czy te偶 "w razie W" roz艂upie si臋 na zestaw sztylet贸w?W moich warunkach informacj臋 t臋 mog臋 zdoby膰 jedynie w spos贸b, w jaki Schroddinger mo偶e oceni膰 stan kota :) Ale wtedy b臋dzie ju偶 nieprzydatna.聽Wola艂bym zachowac oryginaln膮 szyb臋 (p艂aska, klimatyczna i pasuj膮ca), ale je艣li nie jest bezpieczna, wymieni艂bym j膮 na maluchow膮 albo inn膮 podobnej szeroko艣ci.聽Ma kto艣 wiedz臋 na ten temat? Ewentualnie czy kto艣 ze znajomo艣ci膮 niemieckiego m贸g艂by o to wypyta膰 forowicz贸w http://www.simson-moped-forum.de/ lub innego?聽聽Plexa b臋dzie ta艅sza i bezpieczniejsza Cytuj Nie sztuk膮 jest si臋 rozp臋dzi膰.Sztuk膮 jest wyhamowa膰!聽聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
c64club Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udost臋pnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Plexi ma t臋 wad臋, 偶e wi臋kszo艣膰 rodzaj贸w 艂upie si臋 jak zwyk艂e szk艂o okienne. Poza tym wycieraczka czy cho膰by szmatka za艂atwi膮 j膮 w tydzie艅. Z Plexi trzeba jak z jajkiem, 偶eby nie zarysowa膰/zmatowi膰/zmieni膰 jej powierzchni. A taka nie nadaje si臋 na przedni膮. W moto mam poliw臋glanow膮, ale na tyle nisk膮, 偶e mog臋 patrze膰 nad. Ryski prawie niewidoczne, ale tylko w jasny dzie艅. Wieczorem 艣wiat艂a pojazd贸w z przeciwka rozpraszaj膮 si臋 na niej, skutecznie zmniejszaj膮c widoczno艣膰.Niby szyba w czajniku te偶 jest z PC albo plexi, ale j膮 si臋 traktuje miekk膮 szmatk膮 i "w og贸le", a i tak po jakim艣 czasie trzeba wymieni膰. Ale to koszt kilku dych.聽Najch臋tniej zostawi艂bym oryginaln膮, je艣li klejona, ale tego si臋 nie dowiem nie uszkadzaj膮c i nie maj膮c dost臋pu do kogo艣, kto wie lub widzia艂 zbit膮. A oznacze艅 na niej nie ma, wtedy i w tamtych warunkach prawnych, dziwol膮ga dla inwalid贸w nikt si臋 nie "czepia艂".Cienka, mi臋kka plexi (np. ostatnio mia艂em do czynienia z Bayerem) bardziej si臋 zgina ni偶 p臋ka, ale powierzchnia jest r贸wnei delikatna.Dzi臋ki komu艣 mi艂emu za podpowied藕. Zamieszczami i tutaj. Wida膰 po wyt艂uczonych resztkach, 偶e szyba jest tzw. bezpieczna Edytowane 7 Marca 2014 przez c64club Cytuj www.grzegorski.net - witrualny k膮cik mojego warsztatu Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.