Żwirek Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Witam.Posiadam Susuki rmx 125cm.Silnik był po remoncie (wymiana korbowodu tłoka-dobrane i zmontowane w zakładzie specjalistycznym).Silnik sam złożyłem.Motocykl po złożeniu prawidłowo działał.Silnik został prawidłowo dotarty.Po dotarciu nie był męczony( jazda tylko w weekendy).Urzywany był przez ok.20mh.Motocykl już był na 100% sprawny wszystko działało prawidłowo,lecz pewnego dnia wracając z trasy strzelił mi tłok.Dopchałem motocykl do domu,rozebrałem i okazało się że w tłoku wytopiła się dziura.W chłodnicy była odpowiednia ilość płynu.I mam pytanie jaki był powód tej awarii.Czy mógł to być wadliwy tłok zle wykonany ,ze złego materiału ?Tłok firmy Vertex D.53.97 C.Załączam zdjęcia.Z góry dzięki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 może się przegrzał albo to wada fabryczna. tłok ma gwarancje tylko nie wiem jaką chyba 30mh zapytaj tam gdzie kupowałeś tłok i czy jest możliwość reklamacji rzadko się zdarza żeby w takim tłoku wypaliło dziurę nie zdziwił bym się gdyby to była chińska podróba ale Vertex...a masz pewność że to Vertex? może wcisnęli ci podróbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żwirek Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Pewności niema że to Vertex ale no opakowaniu tak pisze i na tłoku niby też< ale nie wiadomo.Ale będę jeszcze gadał z gościem który to dopasowywał zobacze co on powie .Dzięki czyli to raczej nie jest wina silnika.Tylko tłok mógł być wadliwy lub nieodpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Albo wadliwy tłok,albo za uboga mieszanka paliwowo powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żwirek Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 A jeżeli była by to wina ubogiej mieszanki paliwowo powietrznej to wtedy należałoby wyregulować gaznik tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 No tak,chyba ,ze załozyles jakis ala sportowy filtr powietrza.Zobacz jaki kolor miała swieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żwirek Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Nie filtr jest raczej wporządku bo wcześniej na starym tłoku jezdziłem z tym samym filtrem i było dobrzeJutro jade do gościa od którego mam tłok i zobacze ten gaznik .Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 daj foto świecy tylko jej nie czyść, zobaczymy jaki ma kolor i będzie wiadomo czy za ubogo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi