konriko99 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Siemanko troche sie oczytałem i mam zamiar zacząć z mechaniką troche rzeczy już znam ale mam kilka pytań co do skutera którego usiłuje naprawić :) Skuter był po szlifie generalnym remoncie który przeprowadzał mój tatuś moto odpalił zrobilem na nim 10 km i zalali mi kumple go mieszanką benzyny i ropy. i na tym kawałek jeszcze ujechałem, Ale potem miałem przerwę i skuter stał prawie rok czasu w takim stanie :P Ostatnio mam chęci żeby go naprawić :DWyczyściłem bak przewody gaźnik i nic nie zapalił wymieniłem moduł ssący bo z nim były problemy nie pomogło wymieniłem kranik paliwa bo był stary też nie pomogło. Jak odkręce świece i kopie to pluje olejem albo jeszcze ropą nie jestem pewny. Ale po kopaniu jakieś 20 min to ustało. Skuter zapali jak dam bęzyne na swiece ale jest na wysokich obrotach i zaraz gaśnie :P Co to może oznaczać ? Mi sie wydaje że to coś z gaźnikiem będzie że go zalewa Ale czekam na waszą opinie :D Pozdrawiam LwG ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 jak kopiesz to po chwili sprawdź czy świeca jest mokra. Będzie wiadomo czy dostaje benzynę.Wymień świecę na nowąodłącz gażnik od kranika i daj bęzyne z butelki coś na zasadzie kroplówki i upewnij się przed próbą odpalenia że w gaźniku jest benzyna (jest tam taka śrubka bo spuszczania bęzyny w pokrywie komory pływakowej gaźnika ) napisz jakie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi