VoyraZ Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam,mam taki problem,bo zrobiłem własnie generalke i zaczął się okres docierania,wczoraj latałem trochę,i mechanik zalecił mi najpierw zrobić 2 baki na mieszance 1;30,wszystko ok wczoraj latałem powolutku wyjezdziłęm resztke w baku ok 1l,dzisiaj wlałem 6l i na to 200ml oleju i po odpaleniu (na ssaniu) zawsze zostawiam zeby sb pochodzil wylaczam ssanie i ogien,a dzisiaj wylaczam ssanie i gasnie , na każdym biegu nawet z wlaczonym ssaniem się dławi jak odkrece za bardzo nie ważne czy to 1 czy 4 brakuje mocy,gdy sie troche rozpędzę i wylacze ssanie to już porażka motor się dławi i gaśnie,myślicie że to wina mieszanki że taka gęsta czy może gaźnik do regulacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Zaprowadź z powrotem do mechanika i nie myśl tak nad tym,bo to mechanik wziął kasę i niech on myśli. Z którego roku ta CR-ka ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyraZ Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 98. Wczoraj latał jak należy a dzisiaj lipa,myślę czy czasem nie przytarłem tłoka,ale nie jeździłem szybko ani mocno,tak spokojnie 40-50km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 spokojna jazda zabije ten motor Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyraZ Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Ale nie chce na dotarciu mu odkręcać dużo,żeby nie przegrzać silnika i nie zajechać nowych częsci ;) a przyczyną tego dławienia może być rozregulowany gaźnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Ale nie chce na dotarciu mu odkręcać dużo,żeby nie przegrzać silnika i nie zajechać nowych częsci ;) a przyczyną tego dławienia może być rozregulowany gaźnik ? Moze ale sam sie nie rozregulowal. Docieramy na pelnym zakresie obrotow, lecz nie dopuszczamy zeby sie przegrzal. Takie mulenie jeszcze takiego motocykla to nic dobrego. Sprawdz zawor wydechowy. Edytowane 14 Lutego 2014 przez Ziuteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyraZ Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Będę miał transport i zawioze w przyszłym tyg do mechanika,bo lipa straszna,temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Będę miał transport i zawioze w przyszłym tyg do mechanika,bo lipa straszna,temat można zamknąć. Coś już wiesz,co może być nie tak ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyraZ Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Dowiem się w przyszłym tyg,jak zawioze i powiem :) mam nadzieje że to nic poważnego,tylko z gaźnikiem coś,bo chce moto sprzedać na wiosnę,a tutaj trzeba bedzie pewnie znow kase wyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi