piotrka3 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 potrzebuje pomocy w sprawie BMW R 1200 RT,może ktoś miał podobny problem.po zdjeciu lewej osłony zbiornika zuważłem pocenie sie przy zasilaniu na krućcu szybkozłącza paliwowego odlączyłem szybkozłączkę(to ta kontowa)i po ponowym wpięciu i załączeniu zapłonu(pompa podaje paliwo) nastąpił mocny wyciek na granicy wtyku i gniazda szybkozłączki. kupiłem nowy oring i wymieniłem- leje sie nadal,sprawdziłem wtyk złączki od kontem pękniecia wyszło na to ze jest dobre pozostaje wina gniazda(może tam jest jakiś oring- nie wiem). Może ktos wie czy można dostać samo gniadzo ew.jak je naprawić. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał ponikowski Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Trzeba uważać przy wkładaniu wtyku musisz usłyszeć wyraźne kliknięcie , bez tego przewód nie jest zapięty. Zobacz do gniazda czy nie ma tam jakiegoś brudu , może kawałek starej uszczelki blokuje. Samego gniazda nie dostaniesz w serwisie tylko razem z obudową pompy paliwa więc jeżeli uszkodziłeś gniazdo to trzeba szukać używanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 mam juz zamówiony nowy wtyk w serwisie BMW Sikora koszt 91 zł + 19 zł wysyłka kurierem wiec czekam. może w poniedziałek dojdzie i spróbuje założyć.(facet z serwisu powiedzial ze to typowa usterka i wtyki szlag trafia, ze trzeba wymienic bo są wadliwe.nowe są poprawione).Co do gniazda to facet twierdzi ze mają tez gniazdo złącza w cenie 56 zł i jesli nie pomoze wymiana wtyku to trzeba bedzie kupic własnie to gniazdo. kurcze wiosna za rogiem a maszyna cieknie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) mam już wtyk(metalowy prosty,poprzedni był kątowy i plastikowy) jutro zainstaluje i pochwale się jaki wynik. Oby było juz Ok. Edytowane 17 Lutego 2014 przez piotrka3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 wynik montażu metalowego wtyku prostego-negatywny. Przynajmniej należy sie cieszyć że już nie cieknie paliwo czyli winna był fabrycznie wadliwa szybkozłączka jednak po zainstalowaniu prostego złącza nie da sie założyć osłony zbiornika.Pan w serwisie otrzymał juz info na ten temat. kazał odesłac na swój koszt i wyśle prawidłowy. A juz myślałem ze sie karnę, ech :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 tararara ... nadal czekam na część. Wszyscy już latają a mnie szlag trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam. nareszcie mam już właściwy wtyk( szybko-złącze )-te, jest plastikowe czyli takie jak było w oryginale. Niestety teraz nie jest mi danesprawdzić czy już będzie po problemie-choroba ma inny plan. Jak tylko będzie możliwe to podzielę się radością(bądż porażką-oby nie).Pozdrawiam wszystkich fascynatów BMW motorrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jak dlugo czekales na czesc? Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Jak dlugo czekales na czesc?najpierw dostałem o ok tygodniu częsć ale okazało sie ze to nie taka następnie po odesłaniu im nie właściwej i zamówieniu prawidłowej czekałem 9 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 To nie ma tragedii, pamietam jak dawniej byl problem z dostepnoscia czesci. Zamawialem czesci do Kawasaki, to czekalem ponad miesiac :( Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 To nie ma tragedii, pamietam jak dawniej byl problem z dostepnoscia czesci. Zamawialem czesci do Kawasaki, to czekalem ponad miesiac :(faktycznie tragedii nie ma ale i tak sie wkurzam bo mogłoby byc szybciej. Jakbym miał czekać miesiąc na część i do tego w środku sezonu to... dopiero nerwy byłyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dziś wszystko poskładałem i.... DZIAŁA! Wkrótce trasa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Gratuluje i zycze przyjemnosci z jazdy! Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrka3 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Gratuluje i zycze przyjemnosci z jazdy! Gratuluje i zycze przyjemnosci z jazdy!DZIĘKI :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi