wueska Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 No dobrze ale montując to u siebie mogłeś zacisnąć sprzegiełko np. przez złe dystansowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 wydaje mi sie ze dobrze je zamontowalem. musze ustawić zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Nawet z skrajnie przestawionym rozrządem rozrusznik powinien kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 on przekreci ale tylko na początku jak jest naładowany akumulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Zrobi dokładnie 1 obrót wału korbowego pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Zrobi dokładnie 1 obrót wału korbowego pewnie tak czasem dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) tak czasem dwa razy1. Podepnij na wszelki inny aku na innych kablach lub ten sam aku na innych ale na krótko - masa gdzieś za dużą śrube silnika i + grubego kabla rozrusznika . Proponuje z właczonym zapłonem tylko jedym kablem ominąc przekaźnik rozrusznika - jak zatrybi to jesteś w domu.Grube kable rozruchowe to podstawa - apki na cieńkich za 25zł nie mogłem zapalic pomimo nowego aku pomocniczego 100Ah , dopiero konkret kable (20mm2 przekroju ) zakręciły jak trzeba .2.Czy puszczenie odpręznika w trakcie kręcenia powoduje zatrzymanie rozruchu ? Ze względu na to że zakręci "tak czasem dwa razy" twierdze że aku oryginalne / pomocnicze mimo wszystko jest do doopy lub nienaładowane. Edytowane 10 Lutego 2014 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 1. Podepnij na wszelki inny aku na innych kablach lub ten sam aku na innych ale na krótko - masa gdzieś za dużą śrube silnika i + grubego kabla rozrusznika . Proponuje z właczonym zapłonem tylko jedym kablem ominąc przekaźnik rozrusznika - jak zatrybi to jesteś w domu.Grube kable rozruchowe to podstawa - apki na cieńkich za 25zł nie mogłem zapalic pomimo nowego aku pomocniczego 100Ah , dopiero konkret kable (20mm2 przekroju ) zakręciły jak trzeba .2.Czy puszczenie odpręznika w trakcie kręcenia powoduje zatrzymanie rozruchu ? Ze względu na to że zakręci "tak czasem dwa razy" twierdze że aku oryginalne / pomocnicze mimo wszystko jest do doopy lub nienaładowane.kable jak podlaczylem to dzialo sie to samo jak bez nich. jak krece na odprezniku i puszczam to staje odrazu wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Jakie kable ? Choojnia ze stacji do odpalania matiza za 25zł czy stare dobre grube kabliska . Nie znalazłem odpowiedzi (nie doczytałem ) - czy używasz tylko aku 5Ah czy tez masz obok coś większego ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 kable grube takie za 35 zl a akumulator oryginalny 5ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) 1.To nie są kable . To raz .2. Ja mam 2 gary każdy po prawie 500cm3 piec ma 105 kucy czyli 52/garnek i uwierz że 14 Ah YTX-14BS oryginalny YUASA dopiero jest w stanie przyzwoicie zakręcić . Ty masz "pół" mojeg silnika i chcesz żeby 5Ah zakeciło przy czym można załozyc że u ciebie (jako że sprzegiełka z katów pasują do apki , nie wiem czy dokładnie z tego modelu ) na jednym garze występuje podobny opór jak u mnie . Żeby się o tym przekonać :1. Weź aku z samochodu - nie zasiarczony stojący w kącie tylko z uzytkowanego .2. Pozycz porządne kable lub kup 4m kabla energetycznego 32mm2 w sklepie elektrycznym -nie ma chooja we wsi zeby nie dał rady , wytnij to gunwo z przewodów które masz , zacisnij na nowo i wtedy testuj . Jakim przekrojem masz poprowadzoną linie Aku - przekaźnik - rozrusznik ? Średnica plecionki bez otuliny. Edytowane 10 Lutego 2014 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 nie wiem jakiej średnicy ale wiem ze kable sa od tego modelu bo przekaznik jest orginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Zapomiałem dodac - u mnie oryginalny kabel NAGRZEWAŁ SIĘ na całej długości po kilkunastu sekundach . Aktulanie mam wstawiony kabel od spawarki i jest OK .Rozumiem że brakującą instalkę doplotłes gdzieś obok obecnej ? A jak wyglada kabel od "-" aku do masy moto ? Ja został z modelu bez rozruchaja to nie będzie działać. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln21 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 tak zrobilem.kabel gruby od wzmacniaczy muzycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 tak zrobilem.kabel gruby od wzmacniaczy muzycznychSorki , ja mam od wzmaka do kolumn 4mm2 - to jest kompletne nic dla potrzeb rozrusznika jak na audio w zupełności wystarczy . gwoli wyjasnienia 32mm2 z cieńką izolacją to grubość małego damskiego palca . Śmiem zaryzykowac stwierdzenie że dopiero podwójna linka o grubości taniego kabla rozruchowego bedzie w ogóle w stanie przewodzic prady rzędu 150A . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi