Gość jawa_skuter Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 no mam problem z moja jawka-przepala mi tylną żarówkę właściwie za każdym razemmyslalem ze rozwiąże problem zakładając 12 woltową ale dalej to samo 8O co to może być, poradźcie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 kurde to samo u mnie - wkurzyłem sie i założyłem rowerową lampke z tyłu . spowodowane jest to za duża mocą wedrującą do tylnej zarówki - jesli przednie działa to tylnego nie powinno przepalac - mi przepalało za kazdym razem jak kombinowałem z przełącznikiem ażdałem sobie spokój ( nie wiem na 100% czy to przez to przepala) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawa_skuter Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 nie no rowerowa lampa z tyłu nie wchodzi w grę :P dziwne jest to że z przodu jeszcze ani razu mi nie przepaliło czyli nie ma raczejskoków napięcia w całej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 są minimalne skoki - zauważyłem kiedys jak jechałem ze tylne swiatło tak dawało ze szok :P a potem poszło sie pasc - jesli tak sie dzieje u cibie ( umnie to samo ) to masz cos z elektryka , czemu ie chcesz zamontowac swiatłą z tyłu takiego rowerowego - masz 99% pewnosc ze bedzie chodzic ( ze sie nie przepali ) a pozatym to jak masz moto wył. to ci swieci - wiem ze to tak troche do dupy ale co zrobisz ;D pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcbigfoot Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 no mam problem z moja jawka-przepala mi tylną żarówkę właściwie za każdym razemmyslalem ze rozwiąże problem zakładając 12 woltową ale dalej to samo 8O co to może być' date=' poradźcie :?[/quote']Mam pytanie jaki masz magnet 20W czy 30W?? Magnet 20W żarówka przód 15W 6V żarówka tył 5W 6V Magnet 30Wżarówka przód 25W 6Vżarówka tył 5W 6V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 ja tez mialem klopoty z tylnym swiatlem w jawce :? odpalam moto, zapalam swiatla tylna zarowka troche poswiecila i zaraz sie spalila :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 Magnet 20W żarówka przód 15W 6V żarówka tył 5W 6V Magnet 30Wżarówka przód 25W 6Vżarówka tył 5W 6V To jest klucz do sukcesu. Odczytaj cyferki na magnecie. Jest na nim wytłoczona moc układu (20 lub 30 W) i zastosuj odpowiednie żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawa_skuter Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 żarówka ma 5W, 12V przy 20 watowym magnecie i mimo to ją przepalaudało mi się kupić 24 woltowe, jak mi je przepali to coś z tym trzeba będzie zrobić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 mi tez ostatnio pare razy spalilo, kumpel w jawce skuter ma to samo i daje jakas 20 lub 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jawa_skuter Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 khem, ja jestem tym kumplem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz-KX80 Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 może też być zwarcie sprawdz instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi