Bizon207 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Witam jestem bardzo świeży w tych sprawach a niedługo zrobię prawko kat A2 i chciałbym się już porozglądać za maszyną dla mnie.z tego co wiem Hard enduro jest tylko jednoosobowe i droższe w utrzymaniu więc odpada, ja potrzebuję 2- osobowej maszyny która zawiezie do miasta jak i pośmiga w terenie (las,łąki i nieco trudniejszy teren)problem jest w tym że jak przeglądam oferty w internecie to nie potrafię odróżnić hard enduro od soft enduro(wiem tylko tyle że do soft sie zalicza np. honda XR250, Suzuki DR 350 i kawasaki KLX250R) tyle mojej wiedzy raczej szukam maszyny o pojemności 250cc w 4t bo mocniejsza to chyba samobójstwo jak dla świeżaka jako pierwsze moto(chyba że w "softach" to nie ma aż takiego znaczenia) :)chciałbym aby mi ktoś wypisał kilka modeli motocykli które są SOFT enduro(chyba najlepiej w 4t). wpadła mi w oko Suzuki DR 350 co o niej myślicie? kwota jaką chciałbym przeznaczyć na moto w granicach 6-7 tyś złByłbym naprawdę bardzo bardzo wdzięczny. jeśli to ma jakieś znaczenie większe to ważę 80KG a wzrost 185. z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi. Edytowane 12 Listopada 2013 przez Bizon207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 xr400,drz 400, yamaha ttr/tt/xt, mimo że świeżak, to szukaj czegoś powyżej 250ccm, myślę że z twoimi rozmiarami to i dominatora byś stopniowo ogarną bądz jakąś dr, musisz przysiąść zobaczyć co ci lepiej leży, czy coś wąskiego lekkiego co łatwo sie prowadzi w terenie, czy trochę większe i mocniejsze na asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon207 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź przeglądnę te maszyny :) potrzebuję moto które ładnie poradzi sobię w terenie (w mieście tez będę jeździł) ale głównie to las i troszkę trudniejszy teren (podjazdy i lekkie wyskoki) czekam na dalsze odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 a poczytać samemu to nie łaska? wszystko mają za Ciebie koledzy zrobić, może jeszcze nosek podetrzeć? masz w dziale multum tematów o wyborze motocykla tego typu - o identycznych niejednokrotnie założeniach. łap się za czytanie - dowiesz się znacznie więcej, niż tylko leniwie czekając na tych, którym jeszcze będzie się chciało powtarzać kolejny raz to samojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon207 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 przeszukałem forum.. poczytałem i też się dowiedziałem kilku rzeczy ale pytam o to czego jeszcze do końca nie wiem i nie znalazłem i nie wyręczam się kolegami bo sam też szukam a jeśli ktoś będzie chciał mi pomóc to zrobi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi