Arnuko Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Mam taki problem motor nie chciał mi odpalić z rozrusznika (z kopki za 1 razem) pytałem na innych forach co to może być i uzgodniliśmy, że to akumilator to go podładowałem prostownikiem po ładowaniu odrazu wsadziłem do motoru i odpalił za 1 razem. Następnego dnia znowu to samo nie chciał odpalić ale odpalił z trudem, pojeździłem troszkę by go doładować, zatrzymałem się i go zgasiłem i ponownie odpaliłem i rozrusznik chodził coraz słabiej to odpaliłem z kopki i jade dalej aż tu nagle zgas mi podczas jazdy (ale dalej z kopki dało rade). To podłączyłem go do prostownika 2 raz na 4h wsadziłem i znowu trochę pokręcił i słabł, jak już stanął to dzwięk zmienił się w dzzzzz... i dochodzi z małej puszki koło akumulatora z ktorej wystają 2 przewody jeden idzie wprost do + a 2 idzie gdzieś tam. Moje pytanie brzmi co to jest i jak się z tym uporać może kupić nowy akumulator ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 kup nowy akumulator i sprawdź ładowanie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnuko Opublikowano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jak sprawdzić to ładowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 po odpaleniu silnika na nowym akumulatorze zmierzyć voltomierzem napięcie na klemach akumulatora Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian20 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 jeżeli masz też coś takiego jak 'dzzzz' w rozruszniku jak go kręcisz to poszedł bendiks ...bo rozruszniik chodzi tj. kręci ale nie zazębia bendiksa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnuko Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 niee z rozrusznika nic nie dochodzi to dzzz dochodzi (ustaliłem, że to przekaźnik rozrusznika) z puszeczki koło akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi