tomaszewiak Opublikowano 18 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2004 Słuchajcie mam PROBLEM!!!Dolałem wczoraj oleju do dozownika(niby taki sam lal poprzedni wlasciciel)poszedłem pojezdzic za ok 3 h wrocilem do domu i odstawilem motor.Pozniej za ok 4 h znow chcialem pojezdzic lecz motor nie chcial odpalic.Probowalem na pych i nic to nie dalo.Sprawdzalem iskre -dobra byla, na innej swiecy i tez nie jazyl.Wlalem troszke paliwa do cylindra i cos zaczal z pychu lapac lecz wtedy zapomnaielm kranika odkrecic i chyba oleju troche za duzo wzial bo dymilo.Pozniej jak go rozkrecilem to elegancko pali z kopa lecz na pierwszych biegach przy wiekszych obrotak przerywa.Myslalem ze musi tylko przepalic tamten olej zostawilem go zeby pochodzil z 1 h takze pojezdzilem troche na 5 biegu jak go bujne idzie normalnie ale na pierwszych strasznie przerywa czego to moze byc wina bo ja juz naprawde nie mam sily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 18 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2004 przed chwila bylem odpalilem i wszytsko chodzi jak nalezy nic nie przerywa , moze to byla kwestia zmiany tego oleju w dozowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 18 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2004 Prawdopodobnie zapchała ci się dysza niskich obrotów, ale samoczynnie się odepchła. Ps. Aby uniknąć takich problemów radził bym zamontować dodatkowy filtr paliwa na wężyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 19 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 znow dzis nie cchce odpalic probowalem chyba wszytskiego moze to tak samo jak ostatnio przez dolanie tego oleju do dozownika naprawde pomozcie cos bo nie mam juz sily do tego motoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 Wyczyśc gaźnik i dopzownik, spróbuj zastosować inny olej. Powinno pomóc, innego sposobu nie widze, przynajmniej długofalowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 22 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 zrobilem jak powiedzielisccie rozebralem wszystko wszystko przedmuchalem kazda dysze doslownie wszystko i dupa caly czas przerywa naprawde nie mam juz sily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 Powiedz mi czy włączasz ssanie podczas odpalania silnik??? Mam nadzieje ze dobrze wyczyścileś gażnik. Sprawdz jeszcze filtr powietrza i spróbuj wymienić paliwo na inne, może jest jakieś wątpliwej jakości. Możliwe że uszkodzony masz semmerring na wale korbowym, w takim przypadku możesz pieć problemy z rozruchem silnika, gdyż w skrzyni korbowej nie ma właściewego podcisnienia do zassania mieszanki paliwowo powietrznek. Ponadto skoro mowisz że przeczyściłeś wszystkie dysze w gażniku to powiedz mi jak ustawilęś śrubę składu mieszanki na wolnych obrotach, chyba nie wkręciłeś jej na maxa??? 8O , bo wtedy silnik napewno ci nie odpali. Zazwyczaj są one wykręcone o 1do 2 obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi