jumpersss Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam.. Otóż kupiłem motocykl 11 sierpnia.. dnia 19 sierpnia zatrzymała mnie policja dostałem mandat za bark papierów na A2 i zabrali mi dowód ponieważ nie miał ważnego przeglądu technicznego.. Z tego co się dowiedziałem dowód pojechał 50km dalej czylui do innego starostwa.. i chyba teraz żebym mógł go zarejestrować muszę zrobić mu przegląd który chcę wykonać we wtorek karteczkę wysłać poprzedniemu właścicielowi niech odbierze dowód rejestracyjny pokaże przegląd to dopiero wyśle do mnie i chyba mogę wtedy dopiero zarejestrować.. gorzej jak sprzedawca bęxzie oporowy i nie zechce mu się iść.. Pytanie brzmi.. jak dużo odsetki zaczną mi naliczać z każdym dniem jeśli gość zaniósł umowę do wydziału komunikacji.. Cena przez głupotę została wpisana powyżej 1 tysiąca... Pozdrawiam. Liczę na pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Zapłać podatek to nic nie będzie odsetek. Do tego nie trzeba dowodu rejestracyjnego ani rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 No tak, ale na zapłacenie podatku ma przecież 14 dni. Ja ostatnio spóźniłem się o jeden dzień, Panie z okienka wysłały mnie do innego Pana w US i powiedziały, że pewnie dostanę mandat. Wyraziłem skruchę itp. i się udało, mandatu nie dostałem, ale spóźniłem się dosłownie o kilka godzin.Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumpersss Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 co teraz robić jak zapłacić podatek gdzie co i jak.. ja nie ogarniam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 idziesz do urzędu skarbowego i tam ci wytłumaczą. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Jumpersss, tak z ciekawości, ile Ty masz lat? Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 jak nie opłaciłeś podatku w US w terminie to idziesz do nich i składasz na takim formularzu coś co brzmi śmiesznie "wyrażenie czynnego żalu". opłacisz to co miałeś opłacić. A co do odbioru dowodu rejestracyjnego to poprzedni właściciel już nie ma nic do twgo motocykla. Sprzedał, zgłosił sprzedaż i nic już go nie interesuje. Teraz sam musisz dokonać przeglądu motocykla, i jechać z kwitkiem z SKP do WK gdzie był zarejestrowany pojazd i odbierasz dowód., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian zxr Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 miałem identyczną akcję jak Ty - zrób tak zadzwoń do wydziału kom. z którego nabyłeś moto i tam Ci powiedzą co masz zrobić. ja jak zadzwoniłem i powiedziałem , że jest taka sytuacja to kazali mi podesłąć ksero umowy , ubezpieczenia , kwitek od psiaka który zatrzymał dowód .... po tygodniu przysłali mi do domu dowód rejestracyjny i poszedłem przerejestrowywać moto . nr tel do wydziału masz w karcie pojazdu i pod ten nr dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumpersss Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jumpersss, tak z ciekawości, ile Ty masz lat? 8 października będzie 18.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi