Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Otóż kupiłem motocykl 11 sierpnia.. dnia 19 sierpnia zatrzymała mnie policja dostałem mandat za bark papierów na A2 i zabrali mi dowód ponieważ nie miał ważnego przeglądu technicznego..

Z tego co się dowiedziałem dowód pojechał 50km dalej czylui do innego starostwa.. i chyba teraz żebym mógł go zarejestrować muszę zrobić mu przegląd który chcę wykonać we wtorek karteczkę wysłać poprzedniemu właścicielowi niech odbierze dowód rejestracyjny pokaże przegląd to dopiero wyśle do mnie i chyba mogę wtedy dopiero zarejestrować.. gorzej jak sprzedawca bęxzie oporowy i nie zechce mu się iść..

Pytanie brzmi.. jak dużo odsetki zaczną mi naliczać z każdym dniem jeśli gość zaniósł umowę do wydziału komunikacji.. Cena przez głupotę została wpisana powyżej 1 tysiąca...

Pozdrawiam. Liczę na pomoc...

No tak, ale na zapłacenie podatku ma przecież 14 dni. Ja ostatnio spóźniłem się o jeden dzień, Panie z okienka wysłały mnie do innego Pana w US i powiedziały, że pewnie dostanę mandat. Wyraziłem skruchę itp. i się udało, mandatu nie dostałem, ale spóźniłem się dosłownie o kilka godzin.

Pozdrawiam

SQ7NSQ

jak nie opłaciłeś podatku w US w terminie to idziesz do nich i składasz na takim formularzu coś co brzmi śmiesznie "wyrażenie czynnego żalu".

opłacisz to co miałeś opłacić.

A co do odbioru dowodu rejestracyjnego to poprzedni właściciel już nie ma nic do twgo motocykla.

Sprzedał, zgłosił sprzedaż i nic już go nie interesuje.

Teraz sam musisz dokonać przeglądu motocykla, i jechać z kwitkiem z SKP do WK gdzie był zarejestrowany pojazd i odbierasz dowód.,

miałem identyczną akcję jak Ty - zrób tak zadzwoń do wydziału kom. z którego nabyłeś moto i tam Ci powiedzą co masz zrobić.

ja jak zadzwoniłem i powiedziałem , że jest taka sytuacja to kazali mi podesłąć ksero umowy , ubezpieczenia , kwitek od psiaka który zatrzymał dowód .... po tygodniu przysłali mi do domu dowód rejestracyjny i poszedłem przerejestrowywać moto .

nr tel do wydziału masz w karcie pojazdu i pod ten nr dzwoń