CiannDy Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam , aktualnie przerabiam moją aprilie rx 50 na supermoto ze względu na to że zbliża się szkoła i będzie trzeba sobie narazie teren odpuścić i zająć się szybkim dojazdem po asfalcie i moje pytanie jest takie: Jak zrobić większe i najbardziej optymalne przyśpieszenie na taką pojemność? zębatki mam 13/55 v-max ok. 90-95km/ha chcialbym v-max koło 80 i z lepszym przyśpieszeniem zeby nawet na 3 leciał na koło. Poprzedni właściciel mówił że przerabiał go na 80 (pewnie szlif) i nie jestem co do tego cylka , wydaje dziwne dźwięki z siebie i na wolnych obrotach strasznie muli. Mam zamiar go wymienić i wsadzić coś nowego , chyba że ktoś może wiedzieć skąd takie dziwne odczucia podczas jazdy i jak to naprawić bez wyrzucenia obecnego do kosza.ahhh jeszcze jedno pytanie. Jaki rozmiar felg do sm'a? aktualnie mam 16" z oponami szosowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 http://www.gearingcommander.com/ tu masz fajny kalkulator -aczkolwiek nie patrz ślepo na to co wyliczy bo braku mocy się nie przeskoczy jak dasz za bardzo na prędkość zębatki to nie uda ci się osiągnąć maksymalnych obrotów silnika na ostatnim biegu ...... rx50 nie ma w bazie jest rs to jest ten sam silnik czy inny ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiannDy Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 silnik am5 czyli jeden **** ale ze skrzynią 5 biegową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi