michu4773 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Dzień dobry,mam pytanie bo z racji że mój oryginalny nicasil jest już zmęczony wiekiem i przebiegiem chciał bym oddać cylinder do tulejowania,i mam pare pytań bo czytałem na innych forach że motocykle które mają w seri nicasli a wstawi się tuleje to się przegrzewaja i po paru tys km motor wyraźnie staje się słabszy i ogólnie że jest do kitu bo tuleja gorzej odprowadza ciepło itd. Ale czy jeśli tuleja zostanie wykonana dobrze z dobrym luzem motażowym np. w motor techu to naprawde będą problemy z motocyklem,czy te złe opinie są tylko od ludzi którzy mają źle wykonaną usługę,bo narazie nie stać mnie na nowy oryginalny cylinder bo z tego co pamiętem kosztuje gróbo ponad 1000zł. Niech się wypowiedzą osoby użytkujące cylindry po tulejowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 tyrałem cały sezon z tuleją worynową na exc 200 i nic sie nie przegrzewało, regulacja po remoncie i ogień, znajomi latali na jeszcze bardziej wysilonych crossach i tez bez problemów, do takiego kmxa śmiało mozna zatulejowac cylinder, podobne motorki np. dt 125 wychodziły na żeliwie fabrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu4773 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 dzięki za odpowiedź,a jeżeli fabryczny luz montażowy tłoka wynosi 0,05mm to na tuleji dać np 0.06mm czy więcej? bo na tłokach wossner niby się daje większy luz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 tłok składasz na taki luz jak jest na pudełku czy tuleja czy nicasil,zresztą wyslij do Woryny, on juz bedzie wiedział jak dobrac tłoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faaz Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 A że tak spytam, czy przy takiej operacji można rozwiercić cylinder i dopiero dać tuleje, żeby zwiększyć jego pojemność ?Np z Airsala 70cc zrobić 100,110 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi