Skocz do zawartości

Przeciek oleju

jumpersss
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..

Zakupiłem przedwczoraj MZ ETZ 150 i mam jeden problem.. Otóż przy manetce jest ta puszka z olejem a pod nią jest wstawiony jakby trójnik iwłaśnie na łączeniach w tym trójniku i chyba nwet w samej puszce wycieka olej.. Czy mógłby ktoś poradzić jakie uszczelki powinienem zakupić lub jaką część zamienną.

Pozdrawiam

http://bankfotek.pl/view/1551914

Witam uszczelka jak uszczelka chodzi Ci o łączenie z pompką hamulcową a przewodem elastycznym od hamulca. Olej hamulcowy wycieka bo masz jakiś Tuning w tej MZ i w orginale tego trójnika nie ma tylko bezpośrednio wkręca się wąż elastyczny w to miejsce co ten trójnik, i powinien być tylko jeden bo MZ mają jedną tarcze hamulcową i zacisk. A tu ktoś słabo przerobił dobrze nie uszczelnił i dlatego wycieka płyn hamulcowy

A jak się nazywa ten przewód.?

#EDiT... Nie przeczytałęm dokładnie.. już wiem. :)

a wiesz może dlaczego jest wyciek z gaźnika.? uszczelka.?

A także wyciek z amortyzatora rpzedniego pewnie wystarczy zestaw naprawczy tylko czy nie zapowietrzę hamulców.?

Edytowane przez jumpersss

wyciek z gaźnika, dokłądniej skąd? może być uszczelka komory pływakowej a może być też tak, że jest zbyt wysoki poziom paliwa i się przelewa, wyciek z amortyzatora no to simmering, nie rozumiem o co chodzi z tym zapowietrzaniem hamulców? jak będziesz wymieniał przewód to oczywiste, że trzeba będzie odpowietrzać ale to nic strasznego ani trudnego, a jeśli będziesz wyciągać amortyzatory przednie, to nie zapowietrzysz, bo przecież tylko odkręcasz zacisk

a dopowiedziałbyś jak dokładnie to zmienić.?

Dużo prosze bo jestem zielony w tym temacie to mój pierwszy poważniejszy motocykl i chcę go sam robić żeby wiedzieć że jest dobrze zrobione...

coś kumpel mi mówił że jeśli będę wymieniał coś w amortyzatorach to potem bedzie problem z ich odpowietrzeniem... a właśnie muszę je nowym olejem zalać czy jak.?

Wystarczy do tego zestaw naprawczy do teleskopów z alledrogo.?

Bo tutaj chodzi nie o usprawnienie a o uszczelnienie amortyzatora żeby nie przeciekal...

aha ok ARI to są te uszczelniacze ok.. :)

Edytowane przez jumpersss

na to jeszcze poczekam bo muszę w nowy lakier zainwestować a to aż tak masakrycznie nie przecieka.. :) a właśnie.. może ktoś wie czego się czepiają przy robieniu przeglądu... chodzi mi o to gdy chcą mi go podbić to co sprawdzają.?