jumpersss Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam.. Zakupiłem przedwczoraj MZ ETZ 150 i mam jeden problem.. Otóż przy manetce jest ta puszka z olejem a pod nią jest wstawiony jakby trójnik iwłaśnie na łączeniach w tym trójniku i chyba nwet w samej puszce wycieka olej.. Czy mógłby ktoś poradzić jakie uszczelki powinienem zakupić lub jaką część zamienną. Pozdrawiam http://bankfotek.pl/view/1551914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wfm125 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Witam uszczelka jak uszczelka chodzi Ci o łączenie z pompką hamulcową a przewodem elastycznym od hamulca. Olej hamulcowy wycieka bo masz jakiś Tuning w tej MZ i w orginale tego trójnika nie ma tylko bezpośrednio wkręca się wąż elastyczny w to miejsce co ten trójnik, i powinien być tylko jeden bo MZ mają jedną tarcze hamulcową i zacisk. A tu ktoś słabo przerobił dobrze nie uszczelnił i dlatego wycieka płyn hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumpersss Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) A jak się nazywa ten przewód.? #EDiT... Nie przeczytałęm dokładnie.. już wiem. :) a wiesz może dlaczego jest wyciek z gaźnika.? uszczelka.? A także wyciek z amortyzatora rpzedniego pewnie wystarczy zestaw naprawczy tylko czy nie zapowietrzę hamulców.? Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez jumpersss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 wyciek z gaźnika, dokłądniej skąd? może być uszczelka komory pływakowej a może być też tak, że jest zbyt wysoki poziom paliwa i się przelewa, wyciek z amortyzatora no to simmering, nie rozumiem o co chodzi z tym zapowietrzaniem hamulców? jak będziesz wymieniał przewód to oczywiste, że trzeba będzie odpowietrzać ale to nic strasznego ani trudnego, a jeśli będziesz wyciągać amortyzatory przednie, to nie zapowietrzysz, bo przecież tylko odkręcasz zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumpersss Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 a dopowiedziałbyś jak dokładnie to zmienić.? Dużo prosze bo jestem zielony w tym temacie to mój pierwszy poważniejszy motocykl i chcę go sam robić żeby wiedzieć że jest dobrze zrobione... coś kumpel mi mówił że jeśli będę wymieniał coś w amortyzatorach to potem bedzie problem z ich odpowietrzeniem... a właśnie muszę je nowym olejem zalać czy jak.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 ojj, to długoby pisać, ale naszczęście już ktoś zrobił to za mnie... tu masz link, jak zregenerować przednie zawieszenie w mz, na przyszłość używaj trochę google ;>http://hoth.amu.edu.pl/~intr/pliki/lagi/lagi.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumpersss Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Wystarczy do tego zestaw naprawczy do teleskopów z alledrogo.? Bo tutaj chodzi nie o usprawnienie a o uszczelnienie amortyzatora żeby nie przeciekal...aha ok ARI to są te uszczelniacze ok.. :) Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez jumpersss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 ale to nie jest usprawnianie tylko zwykła regeneracja i to jeszcze opisana krok po kroku ze zdjęciami, miłej pracy życzę ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumpersss Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 na to jeszcze poczekam bo muszę w nowy lakier zainwestować a to aż tak masakrycznie nie przecieka.. :) a właśnie.. może ktoś wie czego się czepiają przy robieniu przeglądu... chodzi mi o to gdy chcą mi go podbić to co sprawdzają.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi