modjo Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam. Mam Kawasaki GPZ 550 1984r 65 km,ostatnio pojawil sie problem z dlawieniem sie silnika a mianowicie: silnik na zimno zapala od pierwszego razu tak jak i rozgrzany,wolne obroty ma stabilne i ma moc w zakresie niskich i srednich obrotow,ale po rozgrzaniu dlawi sie od 7500 do 9000 obrotow,na kazdym biegu,po przekroczeniu 9000 obrotow usterka juz ustaje.Zalozylem druga baterie gaznikow i dlawienie tez wystepuje.Jezdzilem z otwartym wlewem zbiornika,usterka dalej wystepuje.Przy okazji kontroli luzow zaworowych(na trzecim cylindrze luz jest pizej toleracji) odkrylem uszkodzony napinacz lancucha rozrzadu.Tak sie zastanawiam czy zmniejszone luzy i uszkodzony napinacz moga byc przyczyna dlawienia sie silnika akurat w takim zakresie obrotow(7500-9000)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Mam dokładnie ten sam objaw w GPz400 (klon 550tki o mniejszej pojemności 54konie w wersji o pełnej mocy). Narazie podejrzenia mam te same tj. luzy zaworowe do ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0l0R Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Odstawić moto zrobić luzy, wymienić napinacz zrobić czyszczenie gaźników i synchro... potem test ew dalsze poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Ten na którym ja czasem pomykam właśnie stoi na takiej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0l0R Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Daj znać jaki rezultat, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi