Gość maciej996 Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 Witam wszystkich. czy moze ktos z was uzywa fazera 600? Producent podaje spalanie rzedu 5.5-6.5 l/100km otoz ja sie nawet nie zblizylem do tej granicy. Moje minimum to 7.2l/100km na trasie (250km) z predkosciami typowymi czyli 120-160 (chwilami do 180). Jestem ciekaw jak to wyglada u innych uzytkownikow, mozliwe iz spalanie jeszcze sie zmniejszy poniewaz moj moto ma przebieg dop 4000km. pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Helter Skelter Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 Mnie mój Fazerek pali średnio 6 - 6,5 l/100 km, na trasie do Chorwacji spalał 5,5 l. Prędkości przelotowe mamy podobne więc nie wiem czemu Twój ssie więcej...Pozdrawiam,Helter Skelter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej996 Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 hmmm no to faktycznie spora roznica. Moze sie jeszcze ulozy, a jak nie to powtorze regulacje i moze mu przejdzie:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Lipca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2004 Nowy Fazer600'2004, przebieg 2000 km. Sprawdzonwe w weekend podczas wypadu do Pragi. Sprawdzone podwójnie ponieważ jechały 2 Fazery. Fazer pod kierowcą ważącym 80 kg spalił 5,5/100 km, pod kierowcą ważącym 98 kg - 6,2/100 km. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroolik Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 Normalnie jezdzac, to spalanie faktycznie ksztaltuje sie kolo 6 do 6,5-7 litrow. Czyli mniej wiecej taki cykl mieszany, troche miasta , troche trasy 140-160 gora do 200. Natomiast kumpel podczas przejazdu A4 Katowice -> Wroclaw z manetka otwarta cala droge totalnie na maksa, spalil caly bak i ledwo dojechal do stacji na wroclawskich bielanach. Czyli wyszlo gdziejs okolo 10,5 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 21 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2004 u mnie spalanie wychodzi 6l z tyci haczykiem na 100km, jest to spalanie głównie na trasie przy prędkościach 100-150 km/h. Teraz jestem po synchronizacji gaźników, czyszczeniu i mam nowy filtr powietrza, więc może jeszcze coś mi spadnie... maciej a może jakieś badziewne paliwo lejesz? ja latam na zwykłej 95 ale tankuję tylko na Shell'u (wierzę, że mają dobre paliwo, obym się nie mylił hehe) pozdro :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irass Opublikowano 24 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2004 witamna Fazerze zrobiłem w tym sezonie jakieś 5 tkm (przebieg 8600 km), i nigdy nie przekroczyłem 6.3 L, tak wysokie zużycie (Maciej996) to wina złej regulacji,warto przeczyscić filtr powietrza.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroolik Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Czyszczenie filtru to nie sposob! Polecam raczej zakupic nowy, a nie czyscic. Delo kupiony w Louisie, kosztuje ponizej 50 PLN 8) , oryginal w serwisie ponad 200. Czyszczenie ciut pomaga, ale nigdy zwyklego papierowego filtra sie nie wyczysci do stanu nowego. Sa teraz w Polsce przynajmniej 2 sklepy ktore sprowadzaja po cenach katalogowych. A jak nie Louis to polecam kazdego innego Larssona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Długi Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 w tamtym roku ścigałem się na autostradzie swoim byłym fazerkiem model '98 z fazerkiem model '2001 na autostradzie Gliwice-Wrocław. Przez 100 km pruliśmy maksymalnie ile fabryka dała czyli 230 km/h. Mój spalił przy tej prędkości 6,9 l, a kolegi 6,5. Więc problem w twoim fazerku tkwi pewnie w odpowiedniej regulacji gaźników i filtrze powietrza, bo spalanie rzędu 7 litrów na pewno nie jest normą. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroolik Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28936130 Tu ma gosc do sprzedania filter - tylko trzeba spytac, czy to nie jest z "nowego" modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Witam.Sam nie mam fazera,ujezdza go moj kuzyn wiec napisze co on twierdzi.Nigdy nie spalila mu wiecej niz 5,5 l/100 km!nawet na autostardzie przy 160 w dwie osoby z kuframi mu sie w tym przedziale miescila.A moje spostrzezenia co do spalania w mojej cb 750 '99 od 5 do 9,5 .wszystko zalezy od tego jak bardzo prawy nadgarstek sie wygina:)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi