schutzstaffel Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 wiesz co ... widze, że sie męczysz strasznie z tym sprzętem, a gorsze jest to że ja też nie za bardzo wiem co tam może się dziać, no ale biorąc sprawę racjonalnie to trzeba posprawdzać takie najprostrze rzeczy ... wykręć i oczyść gaźnik, przedmuchaj wszystkie dysze tak, żeby wiadomo byłoiż sprawę gaźnika mamy z głowy, potem wkręć nówkę świece taką, która napewno działa ... czasami świeca potrafi narobić problemów, kiedyś mój kumpel miał podobny problem ... nie chciał mu sprzecik palić, przerywał, mulił się i on oczywiście najpierw sprawdził gaźnik, ale nic to nie dało, tak więc wymyślił że to wina elektryki ... gdybym nie przyszedł i nie dał mu pomysłu żeby wkręcił nową świece prawdopodobnie zaczął by coś grzebać, a tak jak ręką odjął. moja rada jest taka - posprawdzaj wszystko, czasami nawet taki banał jak świeca unieruchamia motocykl. chociaż w twoim przypadku to raczej wygląda na źle ustawiony zapłon. bo tak, nie chce odpalać, muli sie na wolnych obrotach, a jak pałujesz to jedzie ... objawy jak przy zapuźnym zaplonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 19 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 swiece sprawdzalem iskra wspaniala na innej tez sprawdzalem tylko ona jest tak jakby troche zaolejona ale moze mi sie zdajem juz sam nie wiem wszystko bylo ok do chwili kiedy dolalem znow tego je**nego oleju do dozownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 tak jak mówił schutzstaffel - rozbierz gaźnik i wyczyść wszystko - nie bedziesz mial z tym problemów bo gaźniki w motorowerach nie mają zbyt skomplikowanej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schutzstaffel Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 Adam już o gaźniku wspominałem!! przed chwilą, ale to dobra rada :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 20 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 to byla prawdopodobnie tak jak wczesnie jzapchana dysza od paliwa i pobierala sam olej z dozownika dlatego nie chciala odpalic teraz troche przerywa na wysokich obrotach przez ten olej ale to powinno przeminac.Powiedzcie mi czym ten gaznik dokladnie wyczyscic bo przedmuchalem go benzyna powinienem go wyczyscic???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 20 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2004 rozbierz go na części pierwsze. Umyj bęzyną i przedmuchaj powietrzem ze sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 22 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 zrobilem jak powiedzielisccie rozebralem wszystko wszystko przedmuchalem kazda dysze doslownie wszystko i dupa caly czas przerywa naprawde nie mam juz sily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 Jeżeli to nie gaźnik to znaczy że prądy. Ja ososbiscie z prondami sam nie lubie sie bawić tylko daje specjaliście bo to może byc wszytskto począwszy od przetarego kabelka po uszkodzony modół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schutzstaffel Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 a jak wykręcisz świece to jaka ona jest?? zaolejona, wilgotna, sucha ... może po tym dojdziemy do pierwszych wniosków :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schutzstaffel Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 też myślalem o elektryce ... posprawdzaj tak na początek wszystkie połączenia (dosłownie wszystki - począwszy od stacyjki po kable idące do modułu) jeżeli coś jest niepewne, napraw ... weź lutownice, cyne i umocnij niepewne połączenia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszewiak Opublikowano 22 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 mnie to sie wydaje ze cos z olejem bo jest taka jakby troszeczke przyolejona i motor wogule strasznie kopci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schutzstaffel Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 a rozbierałeś i czyściłeś dozownik ... może tam coś siedzi, poza tym czy napewno masz dobrze wyregulowany gaźnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2004 taka jakby troszeczke przyolejona i motor wogule strasznie kopci Moze to siemering od strony sprzęgła olej puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi