Skocz do zawartości

Kawasaki KLE spod Krakowa do oceny, ogłoszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie szukałem jakiegoś tak za 4 klocki i ten wpadł mi w oko (ładne malowanie, nie to typowe homoseksualne fioletowe z różową kanapą), nawet jeśli wymaga trochę wkładu to i tak chyba za 2 klocki wyremontuję go na tip top ?

Aktualnie jakbym jechał to z Włocławka, także nieco bliżej (~350km). Problem, że to pierwszy moto więc jakbym brał to w sumie "jak w ciemno", bo nie mam żadnego punktu odniesienia przy sprawdzaniu go.

Jedyne co przykuło moją uwagę (może się czepiam), ale z lewej strony nie wiem, czy to przytarcie, czy przypalenie, czy zwykły olej na garnku ?

I przejarana rura wydechowa od spodu, także chyba ktoś ostro w dyszel musiał dawać, czy to norma ?

Edytowane przez blazkowicz

Ogólnie się dowiedziałem, że moto ma problemy z odpalaniem, ściągnięty jest z niemiec i ma "mały i duży blif" ?

Masz chyba na myśli mały i duży brief ? ;)

Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to :

-moto najprawdopodobniej dość długo stało nie używane o czym świadczą duże ilości rdzy na różnych elementach - w tym na tarczach hamulcowych;

-jeśli przebieg widoczny na fotce jest autentyczy to istnieje spore prawdopodobieństwo , iż powodem długiego postoju i problemów z odpaleniem jest uszkodzone koło magnesowe - w tych rocznikach sypało się zazwyczaj przy przebiegu ok. 40 tyś km. ;

-nie wiem jak dopatrzyłeś się , że rura jest przyjarana bo na tych fotkach niewiele w tym temacie widać ale jak już mowa o wydechu , to w klekocie potrafiło uszkodzić się mocowanie kolektorów wydechowych co może wiązać się ze sporymi wydatkami bo wydech od kolektorów do tłumika stanowi jeden element (wymieniany w całości).

To tyle co można powiedzieć na podstawie danych z ogłoszenia.

Czyli rozumiem, że jest bardzo ryzykowny i być może bym musiał więcej w niego wpakować, to chyba nie będę jednak ryzykował.

A o tym można coś powiedzieć ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3400967165

Wygląda podejrzanie swierzo, malowanie jest chyba nieoryginalne ?

No i myślałem że roczniki 95 są już po lifcie przodu ?