Skocz do zawartości

Stuki w Silniku Aprilia rs 160

dawid95239523
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ..

Jechalem sobie wczoraj tak kolo 7-8 tys obr bo motor mam na dotarciu zrobione byl 560 km chcialem go troche wbic na obroty na chwile ... I stalo sie kolo mi sie zablokowalo nacisnolem szybko Spzeglo zgasl poscilem sprzeglo zapalil dojechalem do domu i zgas nie utrzymywal niskich obrotow i na rozrusznik tez nie odpalil ...

Odpalilem go na popych ... Strasznie stuka w silniku ... I nie trzyma niskich obrotow ... Na Mocy wedlug mnie nie stracil .

Tu jest Film :

Prosze o pomoc

Skoro na 1 biegu mozesz go pchac to nie ma kompresji tłok jest do wymiany cylinder do szlifu/lub nowy zależy czy to tuleja czy nicasil.Korbowód z tego co wiem to CHYBA jest dostępny jakis mocniejszy polini ale straszne pieniadze kosztuje zwykły od 125 jak nie bedziesz zarzynał niewiadomo jak tez spokojnie wytrzyma.Jak juz zmieniłeś ten cylinder to daj wiekszy gaznik a przynajmniej dysze,mogł sie zatrzeć od tego że miał zbyt uboga mieszanke tzn. za mało paliwa za duzo powietrza.Sprawdz świece jaki ma kolor o ile tam jeszcze cos można sprawdzić bo podejrzewam że głowica w środku wyglada jak po piaskowaniu tak ją zmielone igiełki z łozyska załatwiły.

Gaznik Delolto 34mm Ile taki korbowod bd kosztowac ? Cylinder mam nicasyl sa tam rysy ktore widac ... Tlok jest w idealnym stanie ... przejechane na tym tloku 500 km ... Cylinder szlif robic ?

Tłok jest do wyrzucenia, nicasilu sie nie szlifuje najlepiej wbić nowa tuleje w motor-techu i on Ci dobierze tłok do tego http://www.motor-tech.katowice.pl/

nie chce tulei ... Czyli honowanie ? A ile Wal korbowy bd kosztowac ? taki z polini najlepiej wytrzymaly

Żadne honowanie,nałożenie nowego nicasilu albo nowy cylinder + plus tłok + wał.Pewnie że będzie lepszy polini ale droższy.Z wałem polini i nowym cylindrem lub nicasilem powinieneś się zmieścić w 2,5 tys zł.