Faaz Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Zakupiłem dziś Hondę MT5 z 90 roku. Zamontowany jest silnik od MB 50 z 93r oraz zestaw tuningowy airsal sport 70cc. Teraz mam kilka pytań odnośnie doprowadzenia jej do stanu używalności. Po pierwsze linka gazu. Gdzie można ją dostać? Na allegro znalazłem ale do roczników 80-82, do 90r nie ma, w hurtowniach też. Wydaje mi się że linka od gazu powinna mieć 2 końce, jeden dochodzić do gaźnika, a drugi do dozownika oleju do mieszania z paliwem. Jest taki zaworek do którego powinna dochodzić linka, a nie dochodzi (zdjęcie poniżej) Cyba że to co innego to powiedzcie co to jest. http://img812.imageshack.us/img812/3743/1t0y.jpg Na zdjęciu powyżej jest też zaznaczony wężyk który powinien napwno gdzieś dochodzić, tylko jest taki problem że jest on ucięty kawałek dalej i nie wiem do czego on prowadzi. Kolejny wężyk który jest urwany (i do tego zaślepiony śrubką ), nie wiem do czego powinien prowadzić, zaznaczony na zdjęciu poniżej. Z czym to połączyć? http://img832.imageshack.us/img832/332/96e2.jpg Ostatnią sprawą jest (przycisk?) który nie wiem do czego służy. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomoc w doprowadzeniu motorka do porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Ten przycisk , jak to nazwałes ,na pierwszym zdjeciu to ssanie :) Co do linki , jest standardowych rozmiarów, powinna być w pierwszym lepszym serwisie chinoli. Edytowane 9 Lipca 2013 przez Tayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Wężyk zaslepiony srubką powinien iść do dozownika oleju,czyli do tego drugiego wężyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) jest zaślepiony gdyz , dozownik jest odcięty prawdopodobne , i mieszanke robi sie w baku. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Tayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?odzianin Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam.Co do linki to możesz ją kupić w italyracing. Sam robiłem tam zakupy i jestem w miarę zadowolony, aczkolwiek są to chińskie zamienniki i nie ma co się spodziewać super dokładności. Ja w swojej "kosiarce :P " też mam odłączony dozownik i nie zamierzam go podłączać, bo słyszałem że czasami się zacina i robi się nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi