Skocz do zawartości

Ocena ogłoszenia Suzuki xf650 Freewind.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !
Przymierzam się do zakupu motocykla i ze względu na obejmujące mnie ograniczenie narzucane przez prawo jazdy kat. A2 musze wybrać motocykl który będzie miał max. 48 kucy i ja jako osoba mierząca 187 cm będę czuł się na owym motocyklu dość komfortowo.
Jeździłem na skuterze oraz 4 sezony na Aprilii RS 50, więc mam jakieś małe doświadczenie.

Planuję trochę podróżować więc początkowo myślałem o sportowym turystyku ( gsx 600 f ) ale wpasowując się w ramy prawne szukam teraz motocykla słabszego.
Mam wrażenie że gs 500 będzie dla mnie za mały, a z kolei jednocylindrowiec odstrasza trochę koniecznością remontu średnio po 50 tys. km ale ze względu na gabaryty postawiłem na niego.
Zastanawiam się szczególnie nad motocyklem z tego ogłoszenia :
http://otomoto.pl/suzuki-xf-650-freewind-super-stan-z-de-M3688084.html

Czy może mi ktoś mniej więcej zreferować jego stan ? Lub polecić motocykl z innego ogłoszenia ? Może ktoś akurat sprzedaje pewnego Fredka / DR 650 / XT 600 / NX 650 ?

Na motocykl planuję przeznaczyć 5000 - 5500 zł. (sam motocykl bez ubrań)

Trochę się rozpisałem :P licze na Waszą pomoc i z góry dziękuję.

Brakuje parę naklejek, zaślepek na ramie, odblasku z tyłu, nieoryginalna klamka sprzęgła, dziwny ciężarek z lewej strony, kierownica oklejona taśmą? to tak na szybko. Szukałbym innego bez przygód.Tak na marginesie, te silniki robią dwukrotnie większe przebiegi bez remontu.

Mi się podoba zwłaszcza ten fragment z opisu sprzedającego w tym ogłoszeniu

"Motor jeżdżący w ładnych okolicach w niemczech dlatego nie jest z urzyty i poniszczony" :)

Pozdr.

F.

Tak! Już nawet nie chce im się dobrych historyjek zmyślać