Skocz do zawartości

Alpy 22-27 Lipiec

seba_fzs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Planuje Kolejne wakacje z cyklu Moto Trip. Jako że w 2010 roku wyprawa w Alpy zakończyla się urlopem na oddziale w Piekarach ślaskich i 5 miesięcznym L4 postanowiłem poraz kolejny spróbować swoih sił i w końcu dotrzeć w wymarzone Alpy.

Moje podróże nie zawszę kończą się dzwonem, rok Temu Byłel w Rumunii i Bługari a w 2011 zjeździłem Chorwacje

CEL PODRÓŻY: GROSS , STELVIO i jeszcze kilka innych przełęczy, jak to mój Koleg Rozi powiada ,,jechać jechać jechać''

Jeżeli ktoś jest chętny, walić śmiało.

Edytowane przez seba_fzs

"Podczas dobrej jazdy na motocyklu

przeżywasz więcej w ciągu 5 minut

niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."

Burt Munro

Dzięki, Filipr jakie jeszcze trasy polecasz?? może masz jeszcze jakieś ogóle wskazówki rady??

"Podczas dobrej jazdy na motocyklu

przeżywasz więcej w ciągu 5 minut

niż niektórzy ludzie przez całe swoje życie."

Burt Munro

Seba.

Szczerze mówiąc, to oczywiście i Gross i Stelvio zrobiły na mnie wrażenie, ale bardziej widokowe niż frajdy z jazdy. Po pierwsze byliśmy w długi weekend sierpniowy (Włosi mają wtedy też wolne) i przez to był duży ruch. Po drugie Stelvio tylko z jednej strony jest fajne do zapierdzielania, druga strona, czyli ta:

http://s1.blomedia.pl/autokult.pl/images/2012/11/stelvio-pass-italy-262248.jpg

nie daje wg mnie żadnej frajdy z samej jazdy - asfalt jest kiepski a winkle megaciasne i trzeba uważać.

Nie pamiętam gdzie dokładnie śmigaliśmy, ale było nawet kilka fajnych pustych tras w okolicach Innsbrucka, bodajże np. ta:

http://goo.gl/maps/A9dXz

100% jednak nie dam, że to była właśnie ta :), po prostu jeździliśmy sobie po okolicach i można było trafić na naprawdę fajne trasy z fajnymi winklami i puste.

Pozdr.

F.