Rams Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mam problem z swoim motorem. Od remontu (wymiana cylindra na nowy, nowy tłok, pasowanie tłoka 0,06mm) nie mogę ustawić wolnych obrotów. Motor na średnich i wysokich obrotach wkręca się normalnie bez żadnego problemu. Filtr powietrza czyściłem, wymieniłem świece, czyściłem gaźnik, wymieniłem uszczelniacz od strony magneta i nadal to samo. Myślałem, żeby zwiększyć poziom paliwa w komorze pływakowej ale nie wiem czy to coś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Sprawdź z serwisówką wielkości dysz i poziom komory pływakowej. Tam nie ma co kombinować, ustaw tak jak fabryka podaje i ma pyrkac na wolnych. Ew sprawdz połączenie gaźnika z silnikiem, czy na króćcu jakiejś lewizny nie łapie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi