Stig Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Jak oceniacie oleje tej firmy? Interesuje mnie konkretnie EXS 10W40 i 10W50. Spełniają normę API SM więc lepiej niz chocby motul - ile w tym prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Olej jak olej. Lałem/leje 10w50 full syntetyk ester Bell Ray. Ja tam nie widzę/nie czuję różnicy między Castrolami,Motulami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Najnowsze Motule w nowej szacie graficznej i składzie (podobno) mają normę SN, na polskiej stronie jeszcze nie ma aktualnych opisów, ale na niemieckiej motulo-stronie już tak.Poza tym oleje (na 2. miejscu są smary do łańcucha) to odwieczny problem i temat nieskończony, mogłeś się dopisać do tematu olejowego... ;-) Edytowane 23 Czerwca 2013 przez derbixxx Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neno Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Smar do łańcucha IMHO dużo łatwiej ocenić niż sam olej.Ja przelatałem ok 35.000km na półsyntetyku BelRaya - nic niepokojącego nie zauważyłem. Spokojnie mogę polecić. Przesiadłem się z Motula i Castrola bo dość często pojawiają się sygnały o podróbkach tych marek. Wolę nie ryzykować.W tym sezonie "nowy" motocykl i nowy olej. Też BelRay ale własnie ten o którym i Ty wspominasz, min. mój wybór padł na ten olej dzieki wysokiej normie jaką spełnia! Edytowane 24 Czerwca 2013 przez Neno Cytuj https://www.facebook.com/PrzezSwiat.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam888 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja też jeżdżę na oleju Bel Ray i jestem zadowolony. W poprzednim sprzęcie używałem smaru do łańcucha tej firmy i byłem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewo Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja latałem na bel-ray'u półsyntetycznym i wrażenia pozytywne. W tym roku mam zamiar zalać właśnie EXS, kilka opinii na jego temat masz tutaj. Cytuj www.moto-opinie.info - Opinie o produktach motocyklowych w jednym miejscuSklep motocyklowy Moto Opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi