Glootik Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ludziska, czy ktoś jest w posiadaniu kombika PSI? Jak się Wam sprawuje? Cytuj ...Gott weiss ich will kein Engel sein... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krl Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Posiadam kombinezon PSI - czy jestem zadowolony? - raczej NIE.PSI szyło mi trzy kombinezony jednoczęściowy na miarę i za każdym razem wymagały on poprawki.Wcześniej miałem kombinezony przygotowane przez firmę IXS - także szyty na miarę (kwestia sylwetki) i nigdy nie wymagały one poprawki. Dokładnie tak samo było z kombinezonem zamówionym w Dainese, Rewinie czy naszym rodzimym IXSPID. W dodatku jakość wykonania PSI pozostawiała wiele do życzenia, szwy nie są wykonane tak porządnie jak w Dainese i pruły się, suwaki na rękawach i nogawkach były tak duże, że po założeniu na kombinezon butów trudno było ułożyć odpowiednio nogawkę by nie odczuwać dyskomfortu, to samo z rękawicami.Największe problemy zawsze miałem z podpinką ta zawsze była zbyt duża ( by to dokładniej naświetlić wyglądało to tak kombinezon to powiedzmy rozmiar 50 a podpinka do niego to rozmiar 54) co powodowało, że nie przyjemnie zwijała się pod kolanami czy łokciami w dodatku zamocowana na rzepach te po bardzo krótkim czasie odpinały się i zdejmowałem podpinkę osobno a kombinezon osobno. Po kilku takich zdjęciach podpinka zaczynała się rwać. Sam materiał z którego została wykonana podpinka także pozostawiał wiele do życzenia, nie jest przyjemny w dotyku i nie chłonie tak jak podpinka u konkurencji.W Dainese i innych markach podpinka jest zaczepiona za pomocą małych suwaków więc nic się nie odpina i co ważne nie marszczy bo to bardzo przeszkadza i irytuje szczególnie w kombinezonie wykorzystywanym do sportu. Jak człowiek się poci i podpinka zaczyna kleić się tu i tam do ciała to nie jest miło.Jeszcze gorzej jak zaczyna się przemieszczać w czasie jazdy co zdarzyło mi się tylko w kombinezonie PSI gdzie podpinka wędrowała w stronę łokci.Ogólnie czepiam się szczegółów ale właśnie one odróżniają PSI od takich marek jak Dainese. Wielkim plusem PSI jest to, że faktycznie wykonują dowolne napisy, kolory, logo itp. dziś jednak robi to większość firm choć może nie w tej cenie co PSI. Sama jakość skóry i wzmocnień jest także na dobrym poziomie - zresztą większość elementów bezpieczeństwa pochodzi u wielu producentów dokładnie z tego samego źródła więc i jakość jest identyczna. Aktualnie podobno PSI poprawiło jakość swoich produktów, więc pewnie niedogodności, które były kiedyś wadą dziś już nie istnieją. Mnie jednak uraz pozostał i na pewno nie kupiłbym PSI tym bardziej, że różnica w cenie nie jest już znacząca. Dla mnie najistotniejsze w kombinezonie poza oczywiście bezpieczeństwem jest to by nie krępował i ograniczał moich ruchów. Mój pierwszy kombinezon IXS ale także REWIN, DAINESE czy IXSPID był i jest jak śpioszki dla dziecka tylko takie ciężkie śpioszki ;) natomiast gdy założyłem PSI czułem się jak w zbroi- bezpiecznie choć bez możliwości swobodnego poruszania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glootik Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Właśnie przed chwilą wróciłam z Ostravy. Zamówiłam go jednak. Wydawał mi się dobrze wykonany, ale wszystko i tak wyjdzie "w praniu". Jak będzie miał wady, to mnie będą często "oglądać" ;) Mam do nich rzut beretem :D Dzięki za info ;) Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Agnich Cytuj ...Gott weiss ich will kein Engel sein... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glootik Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Uszyty od razu jak trzeba :) Żadnych poprawek :) Jeździ się w nim jak w drugiej skórze, póki co. Jeśli za 2-3 miesiące nie będę narzekać, dam znać :) Cytuj ...Gott weiss ich will kein Engel sein... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi