macio129 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Mam pytanie co moge zrobić . żeby moja yamaha dt 50 jeździła szybciej założyłem cylinder 70ccm sport i ma mało mocy . Jedzie około 75km/h a na starej 60ccm jehała ok. 85km/h . czego może być prszyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Za mały gaźnik w stosunku do cylindra. Może większa dysza trochę pomoże. Ale to mówię tak na chybił-trafił bo przyczyn może być więcej. Ogólnie żeby taki sprzęt trochę więcej mocy miał trzeba wymienić gaźnik, cylinder i wydech ew. filtr powietrza udrożnić. Jak któraś z tych rzeczy blokuje resztę to modyfikacje nie mają sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macio129 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 ok dzięki może sprubuje zmienic filt powietrza a gażnik to mam wiekszy a może doradzisz mi jaka dzysze założyc teraz mam 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi