Taurus 61 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Heh... 1. Migawki w serii D2 mają udokumentowane bezproblemowe przebiegi w okolicach 1 miliona.2. Przebieg łatwo można zweryfikować np. programem oPanda.3. Jeśli komuś wystarczy D90 - spoko, też będzie działał. Ludzie używają D3100 i D5100 i również są zadowoleni ;) Rozumiem Waszą linię. Ja z kolei jestem zwolennikiem zakupu używanego sprzętu, ale lepszej klasy - np. wolę 4-letnie BMW niż nowego fiata Pandę ;) i tak dalej... (na ebay jest mnóstwo serii D2, na Alledrogo również) Pozdrawiam! Czesc.To znowu ja :) Ja tez do takich spraw mam podobne podejscie,lepiej odczekac dorzucic i kupic lepszej klasy malo uzywany sprzet ,tak wiec odczekam dozbieram i zobacze co czas przyniesie , ale bede sie rozgladal za D2xs albo D700 , jednak wszystko zalezy od stanu danego lustra no i ceny.Dziekuje wszystkim za Wasze porady ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Heh... 1. Migawki w serii D2 mają udokumentowane bezproblemowe przebiegi w okolicach 1 miliona.2. Przebieg łatwo można zweryfikować np. programem oPanda.3. Jeśli komuś wystarczy D90 - spoko, też będzie działał. Ludzie używają D3100 i D5100 i również są zadowoleni ;) Rozumiem Waszą linię. Ja z kolei jestem zwolennikiem zakupu używanego sprzętu, ale lepszej klasy - np. wolę 4-letnie BMW niż nowego fiata Pandę ;) i tak dalej... (na ebay jest mnóstwo serii D2, na Alledrogo również) Pozdrawiam! Czesc.To znowu ja :) Ja tez do takich spraw mam podobne podejscie,lepiej odczekac dorzucic i kupic lepszej klasy malo uzywany sprzet ,tak wiec odczekam dozbieram i zobacze co czas przyniesie , ale bede sie rozgladal za D2xs albo D700 , jednak wszystko zalezy od stanu danego lustra no i ceny.Dziekuje wszystkim za Wasze porady ! Pozdrawiam. Ktoś kto kupuje aparat klasy D2X to nie po to, żeby go oglądać na półce. Aparaty głównie chodzą w trybie zdjęć seryjnych. Te aparaty mają na siebie zarobić i do tego celu zostały stworzone. Poza tym mając D2X nie znaczy, że będziesz klepał zdjęcia jak Jacek Poremba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja mam D7000 już 2 lata; zajebisty aparat, przez 2 lata prawie w ogóle nie spadła cena, co chyba o czymś świadczy... Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ktoś kto kupuje aparat klasy D2X to nie po to, żeby go oglądać na półce. Aparaty głównie chodzą w trybie zdjęć seryjnych. Te aparaty mają na siebie zarobić i do tego celu zostały stworzone. Poza tym mając D2X nie znaczy, że będziesz klepał zdjęcia jak Jacek Poremba :) Kazdy kupuje to co sie podoba i na co stac , a czy to sie wykorzysta w 100% czy nie to nie powinno Ciebie interesowac , nie Twoja kasa.(Kazdy kto posiadaR1 musi tylko na torze latac i musi byc tak dobra jak Valentino Rissi ?) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ktoś kto kupuje aparat klasy D2X to nie po to, żeby go oglądać na półce. Aparaty głównie chodzą w trybie zdjęć seryjnych. Te aparaty mają na siebie zarobić i do tego celu zostały stworzone. Poza tym mając D2X nie znaczy, że będziesz klepał zdjęcia jak Jacek Poremba :) Kazdy kupuje to co sie podoba i na co stac , a czy to sie wykorzysta w 100% czy nie to nie powinno Ciebie interesowac , nie Twoja kasa.(Kazdy kto posiadaR1 musi tylko na torze latac i musi byc tak dobra jak Valentino Rissi ?) :)Nie zrozumiałeś mnie. Polecałeś koledze kupno używanego Nikona z seri X, ale kupno takiego aparatu w bardzo dobrym stanie graniczy z cudem, a to dlatego, że te aparaty nie były skierowane dla amatorów tylko dla osób zarabiających na fotografii. Jeśli kolega ma środki to oczywiście niech kupi nowego D4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 W ktorym poscie komu ja cos polecalem :blink: albo ja juz zle widze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 W ktorym poscie komu ja cos polecalem :blink: albo ja juz zle widze :biggrin:Wybacz, pomyliłem się.Nie rozumiem dlaczego naskoczyłeś na mnie, że zaglądam komuś do portfela. Jeśli kogoś stać i ma kaprys to może kupić sobie D4. Pytałeś o radę co wybrać, a ja po prostu stwierdziłem, że lepszym rozwiązaniem jest kupno nowego D90 niż zajechanego D2 czy D2x i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Jezeli uwazasz ze ja na Ciebie naciskam to sorry ,ale tak nie myslalem , moze sie zle wyrazilem ,ale jestem tego zdania lepiej uzywanego merca (oczywiscie w super stanie) jak nowego ???? :wink:Np. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nikon-d2x-mit-sigma-24-60mm-f2,8-sehr-gepflegter-zustand/108387381-245-8417Cytat: (weniger als 30.000 Aufnahmen) (nie cale 30tys. zdjec nim zrobiono) Edytowane 19 Maja 2013 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Czesc.Po przemysleniu calej tej sprawy doszedlem do wniosku ze dobrym wyborem w moim przypadku bez przeginania paly bedzie cos ze srodkowej polki , tak wiec wziolem D7100.W testach jest podobno bardzo dobry , zobacze jak jest w praktyce :wink: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Czesc.Po przemysleniu calej tej sprawy doszedlem do wniosku ze dobrym wyborem w moim przypadku bez przeginania paly bedzie cos ze srodkowej polki , tak wiec wziolem D7100.W testach jest podobno bardzo dobry , zobacze jak jest w praktyce :wink: Pozdrawiam.Z 18-140VR? D7100 bardzo fajna konstrukcja. Zatem udanych kadrów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Z 18-140VR?D7100 bardzo fajna konstrukcja. Zatem udanych kadrów :)Czesc Dziekuje za mile slowa :)Zestaw ktorego wziałem byl ze szklem 18-105 VR Edytowane 5 Października 2013 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AURIS Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Z 18-140VR?D7100 bardzo fajna konstrukcja. Zatem udanych kadrów :)Uwielbiam ludzi, ktorzy swoim znajomym mowia,ze nie maja pojecia w temacie,ale jak taki przeczyta cos na forum to jest zawsze chetny do podzielenia sie swoja wiedza i udzielania rad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Z 18-140VR? D7100 bardzo fajna konstrukcja. Zatem udanych kadrów :) Uwielbiam ludzi, ktorzy swoim znajomym mowia,ze nie maja pojecia w temacie,ale jak taki przeczyta cos na forum to jest zawsze chetny do podzielenia sie swoja wiedza i udzielania rad...Ja uwielbiam taki bełkot. Zarejestrowałeś się aby to z siebie wyrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AURIS Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Ja uwielbiam taki bełkot. Zarejestrowałeś się aby to z siebie wyrzucić?Jak bys umial czytac i analizowac,to moze bys doszedl do tego,ze zarejestrowalem sie juz dawno,ale nie ma sprawy, nie musisz byc dobry we wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhead Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Dobra panowie fotografy, może ktoś miał i poznał w jakiś tam sposób następujące puszki: Nikona D600 lub D610 vs Canon 6D? Dane papierowe znam, fora n i c wiadomo... Planuję zakup którejś z tych puszek. Szkieł żadnych do nich nie mam. Kupno puszki i oddzielnie szkła widzę jest tak samo opłacalne (grosze różnicy) jak kupno puszki z "kitem" (Nikona 24-85, Canona 24-105), także chyba wezmę samą puszkę i szkło używane. Wszelkie sugestie mile widziane:) (puszka będzie nowa ze sklepu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi