wary2 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Witam kolegów Mam takie małe pytanko. w zime zakupiłem motocykl NINJA zx6r z 2001 roku Poprzednim właścicielem był mój kolega... W motocyklu jest zamontowany wydech sportowy BOS oraz zestaw DYNOJET w poprzednim sezonie kolega robł synchronizacje razem z zmianą na w/w dynojet Motocykl dziwnie pracuje tz. jak jest zimny zupełnie po odpaleniu nie wkręca się na obroty. Po chwili jak pokarze się temperatura oleju ok 50-60 st. motocykl się wkręca ale delikatnie kopci z rury oraz między 3 - 5tys obrotów tak jak by przerywa ale delikatnie takie nierówne wkręcane się na obroty dale jest ok jak już pokarze się temperatura 70-75 którą zresztą utrzymuje mi podczas jazdy nawet w zimne dni motocykl chodzi idealnie ładnie się dokręca itp. jednak jak puszcze z gazu tak z 9 - 14 tyś obrotów to wydostanie się taki delikatny ale nie czarny bardziej biały dym... Powiedzcie mi co jest normalne a co nie bo poprzednie maszynki były seryjne i nie miałem przelotowych wydechów oraz zestawów dyno... Z góry dzięki za każdą sugestię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Pogadaj z tym kumplem może ma jeszcze te części orginalne gaźników i je po prostu wymień na seryjne. Ustaw wszystko tak jak serwisówka mówi i prawdopodobnie silnik będzie pracował prawidłowo.Te zestawy dynojetów jest bardzo trudno wystroić tak by sinik pracował poprawnie w każdym zakresie obrotów.Nie wielu jest specjalistów którzy to potrafią zrobić.Nie sądze że na tym zestawie i tych ustawieniach które masz u siebie twoja zx6 będzie lepiej chdziła od seryjnej.A pewnie więcej spala zupy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wary2 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Cześć. Tego nie moge powiedzec ze nie widac różnicy. V-max 280 a na same przyspieszenie biore R6.. Wiec pod wzgledem mocy chodzi łanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi