Skocz do zawartości

zx6r 2001 kilka pytań dynojet BOS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

Mam takie małe pytanko.

w zime zakupiłem motocykl NINJA zx6r z 2001 roku

Poprzednim właścicielem był mój kolega...

W motocyklu jest zamontowany wydech sportowy BOS oraz zestaw DYNOJET w poprzednim sezonie kolega robł synchronizacje razem z zmianą na w/w dynojet

Motocykl dziwnie pracuje tz. jak jest zimny zupełnie po odpaleniu nie wkręca się na obroty. Po chwili jak pokarze się temperatura oleju ok 50-60 st. motocykl się wkręca ale delikatnie kopci z rury oraz między 3 - 5tys obrotów tak jak by przerywa ale delikatnie takie nierówne wkręcane się na obroty dale jest ok jak już pokarze się temperatura 70-75 którą zresztą utrzymuje mi podczas jazdy nawet w zimne dni motocykl chodzi idealnie ładnie się dokręca itp. jednak jak puszcze z gazu tak z 9 - 14 tyś obrotów to wydostanie się taki delikatny ale nie czarny bardziej biały dym...

Powiedzcie mi co jest normalne a co nie bo poprzednie maszynki były seryjne i nie miałem przelotowych wydechów oraz zestawów dyno...

Z góry dzięki za każdą sugestię....

Pogadaj z tym kumplem może ma jeszcze te części orginalne gaźników i je po prostu wymień na seryjne. Ustaw wszystko tak jak serwisówka mówi i prawdopodobnie silnik będzie pracował prawidłowo.Te zestawy dynojetów jest bardzo trudno wystroić tak by sinik pracował poprawnie w każdym zakresie obrotów.Nie wielu jest specjalistów którzy to potrafią zrobić.Nie sądze że na tym zestawie i tych ustawieniach które masz u siebie twoja zx6 będzie lepiej chdziła od seryjnej.A pewnie więcej spala zupy!