fil Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Na sam początek witam wszystkich serdecznie, gdyż jestem nowozarejestrowanym na tym forum. :) Wcześniej nieco jeździłem na chinolach, czego teraz żałuję. Ale przejdźmy do rzeczy, chcę zakupić motorower marki Romet, oznakowany numerem 205. Mam parę pytań: 1) Czy warto brać takiego w cenie 300 zł (200 po ruszeniu), nie posiada dokumentacji, jest na chodzie, wszystko działa, jedynie nie posiada dokumentacji (ok. 50 km ode mnie).2) Czy miniony Ogar 205 (właściwie to Komar :D) z biegami w rączce jest wygodny? Z tego, co słyszałem, to dość duża katorga.3) Jak zmienia się biegi w rączce? 1 w przód/w dół, a 2 w tył/w górę?4) Czy biegi zmienione w rączce musimy przytrymywać, czy same zaskoczą? Bo czytałem o blaszkach, które powinny jakby przytrymywać to, aby nie wyskakiwało. Kolega z kolei ma takiego Komarka, ale musi przytrzymywać lewą manetkę. Prosiłbym o odpowiedź, gdyż moja przygoda z "motórami", jest dość krótka. :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaS51 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Nie jest to drogo jak na taki motorower bez dokumentow.Biegi w raczce sa latwe lecz w nodze sa latwiejsze 2 dni jazdy i latwizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 co to znaczy: nie posiada dokumentacji? nie ma dowodu rejestracyjnego? chcesz tym jeździć tylko po własnym podwórku - bo na drogi publiczne nie wyjedziesz?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi